söndag 9 januari 2011

Nionde....


Det var ju inte nog med att jag själv kom på att det var den nionde idag utan en vän till mej var bussig nog att påminna mej igår, tja ni vet ju vad den nionde betyder, de var de datumet jag träffade min sk fru.
Jag undrar just om hon tänker på de någon gång när det är denna dag, hon gjorde de förvisso inte så ofta när vi levde i hop, men det är ju skillnad nu.
Den 12:e därimot som är vår förlovningsdag har jag nu istället börjat fira Mollie på, för det är nämligen den dagen hon blev till, den 12 Mars. Grattis Mollie.
De vore ju bra om det händer något fint och bra den nionde också så att man kan börja att associera till det i stället, det kan ju vara allt i från att Mollie gör något storslaget till att man får höra någon god nyhet om någon annans liv eller varför inte en bingo vinst i kväll, ja det finns mycket fint som skulle kunna hända just den nionde.
Som skulle kunna förenkla mitt liv avsevärt.

Jag har nu funderat på om jag ska slå slag i saken att klippa av mitt långa hår, jag har funderat mycket på de, för jag har ju sett likadan ut nu i femton år, så lite förändring kan väl inte vara fel.
Men de lär behövas övervägas ett tag till tror jag.
Problemet är ju att man måste sköta de om man klipper det kort, de går ju inte bara att dra borsten igenom håret en gång i vecka då, utan man måste lägga lite tid på de. Och frågan är orkar jag det.
Ibland tror jag att jag fått någon åldersnoja eller någon annan noja i och med den kris jag gått igenom.
Jag känner att jag vill förändra så mycket med mej själv, både innanför och utanför, jag har ju redan kommit en bit på vägen vad de gäller både in och utsidan, men varför kommer det nu, jag har inte haft de behovet innan, är det en del i min process, min bearbetning, ut med de gamla och in med den nya Leonora, eller vad är det som händer.
Jag har för en gång skull lagt lite flis på mej själv, de har jag inte gjort med någon ordning på flera år, känns lite märkligt att inte ha någon annan att lägga pengarna på och uppvakta.
Men man vänjer sej väl vid de, med tiden.

En sak som slog mej i morse när jag hängde tvätt, det var att klädstrecket har blivit betydligt mer stimulerande att titta på, de är så många söta kläder i olika färger och former som hänger där nu, är det inte märkligt att man kan känna en vällust och glädje av att hänga tvätt, kan det vara hormonerna som spelar en ett spratt tro?
Men det är väl bara att njuta så länge det vara.

Det lilla grynet skrämde upp mej i ottan idag, när jag bytt och matat henne så tuppade hon av igen, de är väldigt retsligt och egoistiskt att göra så, jag är klarvaken och hon ligger helt utsträckt på soffan och snarkar i högan sky.
De slog mej att barn faktiskt är väldigt egoistiska, dom klarar ju ingenting, dom föds och kräver att man ska mata, byta och ge dom närhet och trygghet.
Och om jag förstått det rätt så håller det i sej hela livet. Så jag har helt enkelt fött ett barn som jag för all framtid kommer värna om och tänka på att hon mår bra och är trygg.
Så från och med den 22:e november år 2010 kommer jag för alltid komma i andra hand.
Det är ju inte då så konstigt att min sk frus familj tagit hennes parti trots att hon beteet sej som en stor egoistisk skit, för hennes mor känner kanske likadant för henne som  jag gör för Mollie, men frågan är bara, ska man verkligen köpa vad som helst ens barn gör.
Nej hur egoistisk man nu än må vara så måste man väl vara tvungen att ta ansvar för det man gör.
Ja så måste det vara. Något annat köper jag faktiskt inte.

Idag har jag provat min nya och fruktansvärt dyra barnvakt, till min stora glädje verkar det som om den fungerar som den ska. När vi kom hem från promenaden, så fick Mollie ligga kvar i vagnen och jag tog hand om övervåningen, tyckte att de behövdes en liten uppfräschning där, jag kunde städa i lugn och ro, och inga skrik hördes.
Det är väl otroligt vad mycket hjälpmedel det finns som kan underlätta dagarna för ensamma mamman. De gillar vi skarpt.

Och i kväll så är det då dax igen för bingofantasterna att drabbas samman, tyvärr blir det nog ingen smarrig cheescake till kaffet i kväll, då min bingomedspelare kommit på den urkassa ideén om att hon ska banta.
Jag ska iallafall trycka i mej någon form av sötsaker de är ett som är säkert.

Allt förberett.


Hopp om tur i Jockarp.

3 kommentarer:

  1. vänta du tills Lotta formligen slänger miljonerna över oss ikväll, då får du andra saker att tänka på den 9:e från och med idag!
    Då ska vi köpa duttpennor i alla regnbågens färger ;)
    Ses ikväll hjärtat
    <3

    SvaraRadera
  2. jag fyller ju år den 9:e. tja inte varje månad, fast hade jag gjort det så hade jag nästan fått gå i pension nu, och det hade kanske inte varit fel ;)
    oj, det är modigt att våga (ev) klippa av håret. det vågar inte jag. fick det klippt idag, men jag svär ingen annan ser nog att det är kortare än jag själv!
    håller tummarna att du vinner stort idag.
    kram

    SvaraRadera
  3. Klart du ska klippa dig. Det växer ju ut igen.
    Du ser ut att ha gått mycket i vikt om man ser på klädlinan. Ingen "wide load" där inte...// Al

    SvaraRadera