fredag 21 januari 2011

Resa...

Lite vila innan middagen...

Nu äntligen har jag tagit tag i de här med julemyset, jag är seg med  att få upp julsakerna, men jag är ännu värre på att ta tid på mej att få ner dom.
Men nu åkte minsann julstjänorna ner.

Mollie och jag fick göra stan för hennes pass hade kommit, och jag har fått en lite spontan idé som jag får ibland, så nu blir det åka av för töserna i Jockarp.
Jag älskar att vara mammaledig, tänk att man kan få ett infall ena dagen och den andra dagen har man bokat en liten tripp, och på tredje dagen åker man, visst är de skönt.
Jag trodde den tiden var förbi med spontanitet, men jag hade fel.
Livet är bara för bra ibland.
Vi hade egentligen planerat en vecka i huvudstaden, vi har ett litet projekt på gång där uppe, men omständigheterna gjorde så vi får sjuta upp det till i vår.
Det är kanske bättre med tanke på vägarna, lite bättre att ge sej av dom 60 milen med ett litet barn när det är barmark.

Vi har så mycket planerat nu så jag vet knappt hur vi ska hinna med allt.
Nu har vi denna trippen bokad, sen hinner vi inte mer än hem så bär det av på en tur till grannlandet Danmark.
Efter det blir det Barcelona, vidare till new york, och avslutningsvis en solsemester till egypten.
Det är planen för i år, det finns dock en överhängande risk att det blir fler spontan turer, men de håller vi öppet än så länge.
Och jag räknar ju helt kallt med att vi kommer resa runt en massa i sverige, både själv men också med andra mammor och barn.
Klart är ju med att vi ska upp till huvudstaden ett par vänder.
Den ena gången blir det i form av parad och fest när den årliga festivalen för oss som nu har en annan läggning går av staplen. Den så kallade pridefestivalen
Den andra gången, ja de håller vi för oss själva ett tag till vad vi ska göra där uppe, men det stavas iallafall inte party.
Man kan sammanfattningsvis säga att detta första året som mammaledig, inte kommer att bli långtråkigt, ensamt eller att vi kommer att bli sittande och lipa på berget.
För dom som nu trodde de bli besvikelsen stor.
Vi ska helt enkelt ut och förverkliga oss lite.
Vi ska röra på oss för att resa är att leva.

Många tycker kanske att jag är tokig som ger mej iväg med Mollie när hon bara är två månader gammal. Men varför ska vi sitta hemma när de funkar så bra att ut och resa.
Jag pratade lite med sköterska som har hand om oss, och hon sa att de går bra att resa med dom små, och eftersom att jag hel ammar så är det ju inga problem med maten.
Alltså grönt ljus.
Nu får vi bara hoppas att de fungera bra att flyga med.

Idag har vi rest ända upp till Älmhult och gått på Ingvar Kamprads trevliga lilla livsverk.
Vi hängde mest i fyndhörnan, och vi gjorde så många fynd, så man blev ju nästan skraj.
Det har varit en trevlig och rolig dag, och väldigt många skratt, men som vanligt var de tvunget att pratas lite om meningen med livet, många knepiga frågor om barn diskuterades livligt. Jag får tacka min vän till lika energigivare för en mycket trevlig dag.

Nu bär det iväg till Hällevik på middag och spelkväll.
Det lär bli en härlig avslutning på dagen.

Shoppingtur...

Jockarp.

3 kommentarer:

  1. Ni är ju bara för goa <3

    SvaraRadera
  2. Energigivare var en fin komplimang tycker jag, jag sträcker stolt på mig i soffan.
    Ja jäklar vilka fynd vi gjort och så fyndiga vi varit!!
    Jag har nog sällan skrattat så mycket på IKEA och tackar väldans för en fantastiskt rolig dag. Ser redan fram emot nästa utflykt.
    <3

    SvaraRadera
  3. Herregud vad du har det bra :)..liiiiiite avis blir man allt :)

    SvaraRadera