tisdag 8 februari 2011

Kärlek och hat...

Kärlek och hat, det måste vara en hårfin skillnad mellan det.
Ena dagen står man i fina bröllopskläder och lovar både det ena och det andra i kärlekens tecken.
Andra dagen stänger man dörren, och vägrar att berätta vad man menar och vad som hänt med den underbara kärleken man såg för någon vecka sen, ett beteende som tyder på rent skärt hat mot den person man levt med så länge.

Jag skrev ett mail till en vän igår och där skrev jag.
Tyvärr har jag fortfarande känslor för min fru, hur bisarrt det än låter, så är hon faktiskt min stora kärlek, den person jag skulle leva med i resten av mitt liv.
Till svar fick jag en reäl tankeställare och smäll på käften, förmodligen precis vad jag behöver.

Nu vet jag ju att över känslor kan man inte råda, att kärleken är blind, att....allt jävla skit poeter hittar på för att förvränga skallen på oss sansade personer så att de skall försöka förstå det de drabbats av...men hur fan de än diktar så kommer man aldrig att begripa sig på denna satans soppa.

Hur fan kunde hon?

Mailet fortsatte sedan....
Sedan har man ju vid några tillfällen ifrågasatt ditt förnuft...måste man ju ärligt erkänna...Kärlek och känslor råder man inte över men...Att leva utan kärlek är ju fruktansvärt men ponera att nu då frun kommer tillbaka, krypandes på sina knän.
Skulle du någonsin kunna lita på henne framöver?
Skulle du kunna sätta Mollie i knäet på henne med gott samvete när du samtidigt vet att hon gjort er så illa?
Skulle du föredra hennes tvivelaktiga kärlek samtidigt som du vet att en stor, stor del av era bekanta inte ville umgås med er för hennes skull? 
Skulle du vara tillfreds med att inte veta att det gick att lita på henne, vad hon hittar på när du är på jobbet eller vilka tankar och blickar hon skänker alla de ni ser och träffar?
Att det kanske helt plötsligt dyker upp ännu ett intressant objekt i hennes ögon och så skall du faca samma problem och samma helvete ännu en gång med allt vad det innebär?
Att du är populär är ju en sak du måste förstå men du måste också förstå hur illa folk tycker om din fru, så tydligt som folk ställt sig upp, klart deklarerat att det är förfärligt det hon gjort.

Oförlåtligt.

Efter detta mail kunde jag se med mina så förut blinda ögon.
Jag lovade mej själv att jag skulle läsa detta mail varje gång jag fick en känsla av kärlek till min sk fru när jag fick en tanke om att under har hänt förr.
Då ska jag öppna inkorgen och faktiskt läsa detta mail så jag får se igen svart på vitt, vad hon gjort mot oss, detta vidriga svek, som enbart visar på feghet och rent skärt hat mot mej och Mollie.
Jag ska läsa frågeställningarna och jag ska försöka finna svar på dom i mitt hjärta och inte bara i min hjärna.
Jag skulle vilja känna de hat som hon känner mot mej, de skulle jag vilja känna över henne och de hon gjort. Det känns som mitt liv skulle blivit enklare då på något vis.
Varför gör jag inte det?
Men jag väntar, kanske kommer det en dag.
Detta mail som visar vad andra människor tycker om det hon gjort mot oss.
Det stärker mej även om mitt hjärta tror på under så måste hjärnan någon gång ta över.

Jag tolkar detta mail som en finare förklaring på ord och meningar som i stället skulle skrivas.
Du är inte klok människa som kan ha andra känslor än rena hat känslor för en människa som gjort dej så ont.
Jag är iallafall glad och tacksam för den uppriktighet och synen på mina känslor och jag är glad över att ha denna människan i mitt liv och som vän.
Tack.

Stormar i Jockarp

4 kommentarer:

  1. Jag tycker du skall vara tacksam som inte känner hat till din fru.. hat dränerar dig och förtär dig..det äter upp dig till slut..det gör dig bitter..Jag vet, jag har varit där och faller tillbaka fortfarande ibland..men det är inte bitter och hatisk jag vill vara som människa.Det vill nog ingen. jag fick rådet igår av en vän att möta hatet med kärlek..för endast kärlek kan rasera murar..hat leder bara till krig och konflikter och till ännu mer hat..en ond cirkel som måste brytas.. Du är värd bättre än att möta hat med hat..
    Du är en vacker kvinna med en underbar dotter och bandet du har med din dotter och den kärlek ni delar kommer att läka dig..din sk fru kan aldrig förstå eller kunna uppleva något sådant..så fattigt hennes liv måste vara...medan du har förmågan att t o m känna kärlek till henne som gjort dig så illa. Var stolt över dig själv och vad du har åstadkommit..och jag hoppas att du står upp för dig själv när tvivlet kommer och önskan om att det ska bli ni igen. Inte med hat utan med kärlek till dig själv och Mollie, med vissheten vad som är bäst för er båda..
    Kram Susanne, valje

    SvaraRadera
  2. Oj du glömde visst lägga in en bild idag :) kram

    SvaraRadera
  3. Å andra sidan så visst är det gott att hata lite också emellanåt... bara objektet är det rätta och gjort sig förtjänt av det...

    SvaraRadera
  4. fantastiskt skrivet av din vän och Susanne här ovan, kloka ord!!

    SvaraRadera