måndag 28 mars 2011

Debatt...

Homosexuellas barn har inte samma rätt

Hehe....Ja debatt, vad ska man säga?
När det handlar om HBT-personer, varför blir det då nästan alltid fel.
I dag på debattsidan på Aftonbladet så handlar det om en homosexuell kvinna som funderar över varför inte lagarna gäller alla människor som lever i Sverige, varför inte alla går under samma lag.
Den kvinnan är jag.
Men personer som kommenterar detta, hänger upp sej på den sexuella läggningen, Adam och Eva, hönan och ägget osv, det är ju egentligen inte de det handlar om.
Dom skriver att kvinnan i texten ska skylla sej själv, vad så skylla sej själv?
Ska inte mitt barn ha rätt till samma liv med två vårdnandshavare som alla andra Svenska barn har, bara för att det finns ett glapp i lagen, så ska väl inte vi bli lidande.
Kommentarerna handlar om att mitt barn kommer att bli retat i skolan att hon kommer att bli mobbad, att hon kommer att få problem med fördomsfulla människor, vem har sagt det och det är väl inte det de handlar om.
Kommentarerna handlar om att äktenskapet ska vara mellan man och kvinna, jo visst så är det kanske, men nu har vi ju en lagstiftning  i Sverige om att man kan gifta sej som samkönad, vad är det folk inte förstår i texten?
Vi är inga offer varken jag eller Mollie.

Man får tycka vad man vill om att homosexuella har dessa rättigheter, rättigheter till att både gifta sej och att sätta små nya fötter på vår jord.
Men nu har vi dom rättigheterna och då borde det ju följa med vissa skyldigheter med dom lagarna.
För är det rätt att man kan skaffa barn inom äktenskapet och på lagligt vis inte behöva ta ansvar för sina handlingar?
Det tycker inte jag är rätt iallafall.
Lika lagar för hela samhället är väl till att föredra.

Artikeln handlar också om att den ena partnern kan riskerar att bli snuvad på sitt barn, och hur rätt är det?
Om hon varit gravid och lämnat mej med vårt barn. Skulle jag inte då varit skyddad av svensk lag?
Nej som det ser ut idag skulle jag inte vara det, jag skulle blivit av med mitt barn.
Det är ju samma sak som om man adopterar ett barn från något annat land, ska då bara den ena partnern hux flux vara förälder, nej det är skevt, och ännu skevare är det ju när människor kommenterar var dom tror att det står i artikeln.
De handlar inte om mej och Mollie, det handlar om lagarna.

Nu har jag fått reda på att Aftonbladet bett socialministern Göran Hägglund att kommentera artikeln, det ska bli mycket intressant och se vad han kommer att svara på den.
Bollen är i rullning, jag har rullat den från en liten by vid namn Jockarp ända upp till kungliga huvudstaden, den är inrullad i regeringen.
Nu väntar jag på nästa passning.

Ja och så har Sverigesradio varit på besök i min vackra hemtrakt, det har väl inte hänt sen blixten slog ner och gjorde ett stort hål i marken nån gång på 80-talet.
Men nu var dom alltså här, jag hoppas nu verkligen att det blir bra och att man inte låter allt för inhemsk,hihi, vill ju att rikssvenskarna ska förstå vad jag säger, dom har det ju lite tufft med dialekterna om jag förstått de hela rätt.

Det är fullt upp med andra ord, ett sätt att bearbeta mitt liv de senaste året kanske.
Vissa skriver ju böcker eller startar upp företag när dom är mammalediga och jag, ja jag pysslar då som sagt var med lite annat.


Debatt i Jockarp.

5 kommentarer:

  1. Jag vill bara påminna om att med skyldigheter kommer rättigheter och tvärt om. Om samma lagar gällde skulle din fru vara skyldig att betala underhåll men också ha rätten till umgänge. Ni skulle ha delad vårdnad och det skulle vara svårt för dej att få enskild vårdnad. Du skulle behöva hennes underskrift på alla papper som rör Mollie myndighetsärenden, nytt pass, bank konto, allt som har med förskola och skola att göra.
    Men hade det varit så - hur hade du känt för att släppa iväg Mollie en vecka åt gången? Eller vänta i veckor på att någon ska skriva på en blankett?

    Mvh,
    Ensamstående mamma till två med enskild vårdnad

    SvaraRadera
  2. Det är ju alltid nästan uteslutande idioter som kommenterar artiklar. Homofober och rasister. De läser ju inte ens, de bara tömmer ut hat och fördomar. Ändå rensar tidningen ut kommentarer innan de publicerar, så det värsta får vi aldrig läsa. Tack och lov.

    Bra att du skriver om det här i alla fall, hoppas Hägglund replikerar. Vad är det för SR-program du ska medverka i?

    SvaraRadera
  3. Varför är jag inte förvånad? Folk tolkar alltid en text till vad de vill. Det spelar ingen som helst roll hur man uttrycker sig, det är alltid någon som hittar ett litet sketet ord som kanske inte är det bästa valet och stör sig på det.

    Jag var självklart inne på aftonbladets hemsida och läste några av kommentarerna till din insändare. Allt jag kan säga är att det är skrämmande hur mycket fördomsfulla idioter det finns!

    Ska bli väldigt intressant att läsa Göran Hägglunds svar! Du lovar väl att rapportera här när han svarar!?!

    SvaraRadera
  4. Har barnet någon rätt i detta fallet,kanske hade önskat sig en mamma och pappa med rätt kön.Vad är rätt kön kanske du tycker ,jo hade du inte fått dessa spermie hade du inte kunnat få ett barn och de kan man bara av en man.Så ,,,,,en Adam och en Eva måste vara de rätta.

    SvaraRadera
  5. Anonym: Vi får hoppas att du (om du är man) inte har otjänliga spermier eller om din man (om du är kvinna) inte har dito. Då måste ni om ni vill ha barn, ve och fasa, ta hjälp av en annans man spermier. Barnet har då inte "rätt" föräldrar enligt dig. Hemska tanke! Precis så är det för oss kvinnor som får barn med andra kvinnor eller ensamma. Adam och Eva hör hemma i den kristna sagovärlden.

    SvaraRadera