söndag 24 april 2011

Invecklat....


Sorry alla blogg läsare, de blev kanske lite snurrigt igår,jag ska försöka förklara på ett lite bättre sätt, om det nu är möjligt.
Min sk fru jobbade ett tag på ett företag här i närheten som gör skolkataloger, företaget är rikstäckande och har då alltså säljare och fotografer runt om i sverige.
Mannen i detta dramat kommer i kontakt med min sk fru i maj månad för snart ett år sen, han är säljare för företaget som hon jobbar på, men är även fotograf, bland annat var det han som tog våra bröllopsfoto.
Första veckan i juni åker min sk fru upp till honom för att ta lite privata foto. Det var väl inget konstigt med det.
Men väl uppe i den kungliga huvudstaden introducerar han en fotograf som jobbar under honom, detta är då stolpskottet som vi umgicks med en hel vecka som visste att vi var nygifta och att jag var gravid, ändå tyckte hon att det var helt okej att tafsa på min sk fru.
Hon skickade senare ett mail till mej där hon förklarade att hon inte hade några skyldigheter gentemot mej, nej det kan hon ju tycka, jag tycker dock att hon är ett patetisk liten skit, där då hon även bara säger rätt upp och ner att min sk fru bara är ett strul för henne.
Ja så är det kanske, men jag tycker inte att någon människa förtjänar att bli kallad för enbart ett strul, men med tanke på att hon inte är fullt frisk så får man kanske ha överseende med henne och att hon inte vill binda sej.
Men att ställa till det för andra människor har hon inga problem med dock.
Men nu är det så att dessa båda damer tycker att mannen i dramat är så häftig och tuff, så dom vill inget annat än att bli som honom, han kör moppe och dom tycker de är jättehäftigt.
Min sk fru tyckte de var så häftigt att när vi var på vår bröllopsresa så stoppade vi till på ett ställe där det fanns gamla grejer, allt från bilar, plakat gamla tankstationer till just moppar, och hon som aldrig varit intresserad av något sådant, gick runt och tog kort på alltihop, och efteråt har jag förstått att hon gjorde de just för att kunna imponera på denna man.

När allt detta snurrades upp tog jag kontakt med denne man och frågade vilken bricka i spelet han var, han bedyrade sin oskuld, och han pratade hett och brett om att han jobbade som jourhavandemedmänniska ibland, som så mycket annat ser jag nu detta som ett stort jävla skämt.
Om man nu vill vara en underbar medmänniska och hjälpa andra, då kan man ju börja runt sej själv i sin närhet, och tala om för personer som min sk fru att det inte är passligt att lämna sin höggravida fru.
Men de är klart ingen av dom här filurerna har ju lyckats med att ha ett eget fungerande förhållande så då tyckte dom uppenbarligen att inte min sk fru heller skulle få ha det, så i stället för att tala om för min sk fru att det inte var lämpligt de hon gjort mot mej så lurar han i henne att han ska fixa jobb till henne och säger till mej att de lyser stort om henne att hon är en storstads tjej. Hmmf.

Om nu min sk fru tror att dessa personer är hennes väg in i mediabranchen så ska informera henne om att även om att jag är en lantlolla från Jockarp så är jag minsann inte dum.
Jag hävdar bestämt att skolfotografer kommer allra längst ner på listan av fotografer och borde faktiskt inte få kalla sej för fotografer över huvud taget, de måste ju vara drömmen att få fotta snoriga ungar.
Nej när ryktet nått hela mediavärlden om att de är hon som gjort detta som de skrivs om så är hon helrökt, ingen vill väl anställa någon som inte ens kan ta ansvar för de som borde vara en självklarhet BARN.
Nej de slutar nog som hamburgervändare på gula M:et om hon nu inte lyckas lura någon annan till att försörja henne.

Hoppas ni förstår lite bättre nu om vilka personer som finns i min sk frus liv, förmodligen består hennes liv enbart av dessa två personer och dom har lurat brallorna av henne och hennes familj.
Men en vacker dag så kanske till och med dom kvicknar till men då kan de kanske vara lite ensamt för några andra människor med lite mer vett vill inte beblanda sej med henne och hennes "fjabbiga" familj har jag förstått.
Och det med all rätt.

Nu till vad som händer i myset och mitt liv......
Igår var vi väldigt social, vilket vi uppskattar, dom fagra damerna från Lund var här och förgyllde vår eftermiddag.
Myset var vaken hela tiden och hon visade stolt upp vad hon kunde.
Damerna rullade iväg henne i gåstolen en bit, sen ropade dom på henne var vid myset satte en ryslig fart mot dom, de gjordes om och om igen, vi tyckte de var lika skoj allihop och myset riktigt strålade och mamman var givetvis stolt.

Lite senare tog vi en sväng på berget och myset somnade utmattad i vagnen.
Berget börjar visa sej från sin vackraste sida, de har varit musöron ett tag nu på björkarna men nu börjar även bokarna slå ut, denna ljusgröna spröda färgen, doften av nya löv och ett hav av vitsippor, det är minsann inte kattskit att leva såna dagar inte.
Nästa år vet jag en som kommer att komma tulltande i detta vackra vitsippehav kanske till och med sätta sej ner och plocka en och annan liten sippa, en liten tjej med bruna ögon och tjocka rosa kinder.
Synen är redan klar.
Det blir inget betongbarn av Mollie mys Vilhelmsson, det är ett löfte hennes allt klokare mor givit henne.

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Lägg inte all denna energi på att älta och älta. Nu är det så här som det är. Självklart önskar man dig och Mollie en annan situation men lägg kraften på er i stället för på alla andra! För att inte bli en bitter och hatisk människa får man faktsikt försöka komma vidare och släppa det gamla. Jag vet du försöker och jag vet du kommit en bit på vägen, det är fantastiskt att du inte la dig ner och dog i höstas men nu börjar det bli dags att sluta se bakåt för att inte ge dem för stor makt över ditt liv.
    Man ger folk makt genom att ge dem energi. Bjud inte på det.
    Gå vidare i livet. Lev länge, lev nu och lev väl!

    SvaraRadera