tisdag 3 maj 2011

Gula M:et....

Jag undrar om det finns något sötare....

Och så kom hon då äntligen denna vita vackra blänkande underbara skönhet, hon som ska förgylla och hjälpa oss fram i de vardagliga livet.
Hon har varit efterlängtad ett tag, den gamla skorven höll bara ett par år, så ut med den gamla och in med henne, hon vår nya kärlek.
Det är fin fina knappar, schyssta program, tyst och stillsamt går det och damen kan stoltsera med titeln bäst i test.
Jag älskar henne redan, vår ny familjemedlem.
Vår nya diskmaskin.

När hon installerades pratade jag men gubbarna och dom rekommenderade mej till att köpa en ny tvättmaskin, med tanke på att den gamla har 18 år på nacken och att allt över tio år räknas som bonus, så sagt och gjort,
på fredag kommer de ännu ett par ny familjemedlem till Månsagården i form av tvättmaskin och en rasans grann torktumlare.
Jag älskar hemma butikens flytt rea.
Nu väntar jag bara på att kyl och frys me ska ge upp och där var ju tanken att vi skulle köpa rostfritt med en ismaskin, de lovade jag min sk fru, men nu känns de nästan som om jag kan skita i de löftet, hon höll ju inga löften så varför ska jag hålla de. Nä de är minsann myset och jag som bestämmer på torpet nu, mest jag då förstås.

Jag gjorde ett nytt försök med kladdkakan igen, och de var väl själva fan vad de ska vara besvärligt att kunna lyckas med den, nu tänkte jag att jag ska vakta den så den inte skulle stå inne för länge, så jag gick och pulade i köket, jag torkade av diskbänken och spisen.
Myset körde sin gåstol och hon satt och spanade in på kakan i ugnen.
Denna gång verkade de som om jag kommit till att höja värmen när jag torkade av spisen, för den stod på 240 grader och för att det ska bli någorlunda rätt ska man bara ha 175 gradet, ja nu blev de som de blev och inte blev de kladdigt inte.
Men skam den som ger sej, jag ska nog gå segrande ur den striden med.
Trägen vinner.

På kvällen bar det återigen iväg söder ut, jakten på den perfekta ponnyn fortsätter och de går faktiskt framåt, de var en trevlig liten pålle vi kikade på.
Efter titten blev det en sväng in på gula M:et, de är riktigt obehagligt, men här frossades det minsann reält, två happy meal slank ner, jag måste ha en grym ämnesomsättning just nu, för jag var inte de minsta mätt.
Så hemma på gården intogs sängen och en påse polly, myset somnade men jag tuggade i mej hela påsen och kände mej väldigt till freds.
Jag hade ensamtid med datorn och tvapparaten och en liten sötnos snarkandes vid min sida.
Underbart....



Svårt att vara annat än lycklig när man ser på denna dam 24 timmar om dygnet...

Jockarp.

4 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Här nedan kommer mitt recept på kladdkaka. Den kräver lite framförhållning då den måste stå i kyl i minst 4 timmar för att bli bra men den är helt ljuvlig, jag lovar!

    150 g smält smör
    3 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    2 dl mjöl

    Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Sen ner med ett ägg i taget och sist mjölet. Häll i en smörad och bröad form m löstagbar kant. 175 grader i 20 minuter. Den kommer vara jättelös och se väldigt ofärdig ut när du tar ut den men låt svalna och ha den sen i kylen i minst 4 timmar.
    Ser fram emot lördag!
    Kram från mrs Hazelmountain

    SvaraRadera
  2. Hon är så underbart fin, Arvid längtar efter sin tjej! Puss på er båda!

    SvaraRadera
  3. Då skulle jag somden petfia jag är vilja bidra med den sanna historien om gula M:et. Det var inte två Happy meal som åts av blogginnehaverskan utan två Big Mac. Man får ju erkänna att det är en viss skillnad på dessa två menyer.. Så nu kan man ju snacka om töjd magsäck ;)
    // Elin

    SvaraRadera
  4. två big mac?! ja ja säger ju det... bra jobbat!! ;)

    läser allt vad du skriver Leonora, men är dålig på att kommentera. fortsätt blogga, ser framemot att höra mer om Myset! <3

    SvaraRadera