fredag 24 juni 2011

Fler regnbågsbarn...


Ja minsann, det finns ingen hejd på alla fina underbara regnbågsbarn som dimper ner och befolkar vår jord.
Igår kom det två nya små underverk.
Ett par tvillingtjejer på matchvikten 1250 g och 1340g tror jag de var.
De var så roligt att det var tjejer, det är det bästa....Så välkomna till världen tjejer.
Jag är ju lite skadad på vad det gäller det här med datum så när jag och den ena nyblivna lyckliga modern diskuterade datumet för tösernas födsel så kom vi fram till att det var exakt sex månader på dagen sen dom fick ett plus på stickan, pluset kom llillejulafton och dagen innan midsommarafton kom alltså tjejerna.
Märkligt.
Roligt är också att jag kommer ihåg precis vad jag gjorde när jag fick mms:et med plusset på och jag kommer nog alltid komma ihåg vad jag gjorde när jag fick ta del av den glädjande nyheten att allt hade gått bra och dom var ute.
Visst är det väl underbart att man kan glädjas så åt andras lycka.
Töserna är ju bara sju månader yngre än myset så det kan nog bli lajbans framöver när dom drabbar samman.

Myset och jag åkte över berget för att titta på ett litet isladshästföl, vi slöt upp med en annan vän och hennes lille grabb, dom hade varit söta nog och gjort en liten midsommarkrans till myset, hon var så söt så.
Vi tog en rask promenad bort till fölet, vi var ett glatt gäng som var ute, man kunde inte ana att någon av oss någonsin haft ett enda problem, det var en super trevlig förmiddag som vi avslutade med en fika bland underbara bär och blommor.

Lite på sne kanske...
Mysa lite i stället.


Eftermiddagen gick också i hästspåret, nu var det lite fler föl som skulle beskådas.
Regnet öste ner så det börjades med fika, sen drog vi ner till ekbacken och för en närmare titt på shettisarna och deras små föl,  Mollie var snäll nog att att rida in en treåring när vi ändå var där.
De var en idyll att se barnen i hagen med hästarna och ett hav av smörblommor, är det klokt att vi har det så fint och underbart bra....
Det hände tyvärr en liten olycka med en av grabbarna, han slirade i leran så han stod på huvudet och resultatet blev kladdigt, men roligt det hade vi.

Vad roligt vi har ;)


Kvällen blev lugn vi var borta hos grannen en sväng, beklagade sorgen och pratade om gamla tider och om Mollie så klart, gick hem och grillade lite korv och sen blev det lite soffhäng, men utan TV känns det lite märkligt att ligga där och bara glo rakt ut så sängen intogs ganska snabbt, tog en tidning med mej och där läste jag en artikel om amning och det är ju roligt  när något någon gång är positivt.
Tänk Mollie med en klok far en klok mor och sen lång amning på det, herregud vad ska det sluta, nu får jag kanske passa henne så hon inte kommer över gränsen, för jag har hört att gränsen är hårfin mellan överinteligens och dumsnut.


Ja där ser man.
Nu ska det firas midsommar, glad sådan på er.

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Helt klart så blir barn som ammas smarta, det är bara lite svårt att märka det då de alltid har en tutte i munnen och aldrig lär sig prata;) Så att säga..

    Oh my god, ny får jag MoralM på halsen - igen.

    SvaraRadera