måndag 20 juni 2011

Lugna dagar....


Söndagen blev lugn och skön, började dagen med att hänga vid datorn i sängen tills myset behagade slå upp sina små ögon, de skedde inte förren runt halv nio, lite mat och blöjbyte och sen tog vi hundarna på en liten promenad.
Det var ett riktigt Aprilväder, ömsom regn och ömsom sol, ja de är väl de som kallas svensk sommar.
När jag gick på stigen så funderade jag över detta fenomen om att folk alltid skryter om att dom har badat och att det helst också då ska vara så kallt som möjligt när premiär doppet ska till. Varför är det så?
Och varför skryta om det?
Vad bryr jag mej om att en idiot frivilligt hoppar i vattnet när det bara är 15,16 grader, hum.
Nej själv är jag en stolt badkruka som helst inte badar alls i Sverige, nej jag vill ha cirka 25-28 grader för att känna mej tillfreds och bli tillfredsställd av att ta ett dopp.

Vi tog en sväng upp till min bror och drack en kopp kaffe, myset kröp runt som en liten vessla och kladdade ner allt som kom i hennes väg, hon satte sina små fingrar på glasdörrarna och gjorde några tappra försök till att resa sej.
Jag tror nog att det kommer att dröja ett tag till. Som väl är.
Hon lyckades återigen få tag på en tidning, vilken hon gjorde mos av.
På väg hem somnade hon och jag använde min "ensamtid" till att röja lite bland hennes leksaker och böcker.
Det är ju helt otroligt vad med saker man samlar på sej, snart får jag bära upp de på vinden och i stället ut och plocka lite kottar till henne, faktum är ju att dom har precis lika roligt med en smörkniv och lite kottar som med högvis med leksaker.
Jaja lite av varje kan kanske vara sunt.

På eftermiddagen var det dags för ett års kalas, mycket trevligt.
Födelsedagsbarnet gick och la sej efter en stund, de borde myset med gjort men nyfikenheten tog nog överhand.
Hur som så åt och drack vi gott och det var många trevliga och roliga samtal och det med människor som man inte träffar allt för ofta, en härlig eftermiddag/kväll.
På väg hem slocknade myset totalt utmattad, hon sov tio minuter sen var det lilla piggelinen igen, så det blev en tallrik gröt och sen vidare en sväng in i badkaret.
Hon var så vansinnigt rolig för nu har hon kommit på hur man gör när man hostar, så mellan varje tugga gröt så skulle det hostas och när hon låg i badet så var det också tvunget att hostas lite, ja herregud vilken liten pajas till unge.
Underbart.



Nu ska vi ha killbesök.

Jockarp.

1 kommentar: