lördag 25 juni 2011

Små grodorna....

Ej öron ej öron....

Sju sorters kakor, ja eller är det sju sorters blommor man ska ha under huvudkudden för att drömma om sin stora kärlek och om den man ska gifta sej med.
Dom plockades iallafall och jag hoppade även över stengärdena här hemma så det var väl tusan att jag inte drömde om den stora kärleken, eller gjorde jag det?

När man läste tidningen i morse så det första man mötte var, Fylla, mord och olyckor, varför är det så varför ska svenska folket balla ut fullständigt på midsommarafton varje år, det verkar som om det går troll i det.
Det är inga ungdomsfylleri det står om längre utan vuxna människor som blir helt galna, kan det vara för mycket ledig tid, eller att folk sitter inne hela vintern och surna till på grannar och folk runt om kring sej så när midsommarn närmar sej och spriten gjort sej påmind, ja då rinner de över helt enkelt.

Själv så firade jag min första midsommaraftonen med myset och det blev en fin dag, som dom flesta dagar med henne.
Vi började med en promenad sen blev det sill och potatis med familjen, de blev en liten skara som firade för dom båda kusinerna och mostern var i huvudstaden.
Myset badades och sen vilade hon en stund på sin fäll på golvet.
I lilla klänningen och sen bar det av för att dansa kring stången.
Vi åkte ner till Valje och ja det kanske blir en tradition vem vet.
Trevligt var det iallafall trots att jag såg men skepsis på hela idén med att gå runt ett kors med blommor och blad på, inte nog med det, det skulle sjungas också, ja herregud säger jag bara, den som säger att jag inte försöker att få myset med på traditionståget, den förtjänar nästan att stå till svars för det.
De kändes lite bättre att det var tusen andra som också gick runt och sjöng sånger med sina barn, alla dessa människor kan ju inte ha fel.
Vi träffade på en hel del känt folk med och det är ju alltid roligt, gammal som ung.

Ja när det firandet var över bar det hem en sväng för att lasta om bilen.
Blöjbyte och lite varmt ombyte hann vi med, sen bar det ut på lister på mera festligheter, trevligt folk och många barn, dom skötte sej exemplariskt det är ljuvligt med snälla barn.
Alla verkade ha en trevlig afton, där visserligen vissa samtalsämnen spårade ut fullständigt och den låga nivån blev om möjligt lägre än lägst....
Men mycket skratt blev det.
Status på myset var. växlande molnigt men mest sol och uppehåll.
Hon sov en liten tupplur efter maten, men innan glass och jordgubbar serverades så hade hon vaknat igen och var på toppen humör, hon satt i mitt knä och mös mest hela tiden.
På vägen hem så hann jag knappt lasta henne förren hon slocknade så jag fick ta av lilla klänningen på en helt utslagen liten tjej.

Sammanfattning på den första midsommaraftonen i hop med myset och utan den sk frun blev med beröm godkänt.
Vi hade helt enkelt en fin dag, precis vad vi faktiskt förtjänar att ha, vi får tacka alla fina människor runt om kring oss som såg till att det blev en höjdardag....



Krans och klänning...

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en underbar midsommar!!!

    (Kul att vi lyckades komma med i vänstra hörnet på översta bilden)

    Ha en fortsatt mysig helg...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Beundrar och hedrar de som gör allt för att ordna för sina barn och skapar traditioner för dem utan att ha de bästa förutsättningar pga av sorg i hjärta och sinne. Det är inte lätt men det går,och då känns det fantastiskt inuti. Eller hur? <3

    SvaraRadera