söndag 10 juli 2011

35 år? nej 3,5 år...

Min lilla glidare....

De blev en bra dag även om det var många minnen och tankar som snurrade, men jag höll mej sysselsatt. 08:orna åkte ju vid middagstid och efter det så åkte vi in en runda på stan för att gå på den medeltidamarknaden, ja det gick så där, träffade på en del kändisar så det blev inte så mycket kollat, gick en sväng vid hamnen träffade på ännu fler kändisar.
Det är härligt med alla hemvändare och folk som kommer utomsocknes de borde varit festival lite oftare.
Vi hade planer på att åka de lilla lokala tuff-tuff tåget, men de kom aldrig och det var väldigt varmt så istället körde vi hem.
Vi la oss på filten under trädet och slappade lite i den behagliga temperaturen, det var lugnt och skönt fast även lite ensamt nu när man är van vid att ha liv och rörelse runt omkring sej.
Vi tog sen en stekhet promenad på berget med min bror o alla hundarna, riktigt skönt att svettas lite.

Ja sen blev det lite gröt för myset och sen bar det in till stan igen.
Den årliga festen på brunnsgatan gick av stapeln, vi var inte där så länge, men länge nog till att få bevittna den något våta leken balonglådan, feg som man är så var jag inte med i år heller, kanske kanske nästa år....
Vi gick ner på stan och man träffade på både den ena och den andra, mötte upp tant N i jazztältet, jag har ju aldrig varit något jätte fan av jazz, men vi lyssnade på ett grymt bra band, Apolonia ett band jag helt klart ska lyssna lite mer på, man får tacka för ögonöppnandet på det här med jazz.
Och myset myste som bara hon kan.

Jaha och sen var det det här med omogna människor, den sorten som är så omogna är oftast av han kön, inte alltid, det finns ju undantag, i form av min sk fru, men i detta fallet handlade det om han kön.
Här är man snäll och gästvänlig och säger till ett gäng män att det är okej att dom hänger på min altan även om jag inte är hemma.
Dom ringer sen upp och säger att dom råkat ta sönder en solstol, ja visst sånt kan ju hända, det är väl inte hela världen.
Men när jag träffar på några vänner i stan som säger till mej att dom här omogna männen har satt upp mitt parasoll i skorstenen, då tyckte jag nog att det var lite väl bra. Möjligt att det låter skoj,för 20 år sen möjligen men nej män som är 35 år, gör bara inte så.
Och man hänger inte spannar och borstar och andra saker som man hittar, de hänger man inte ovanför dörren, så att den som öppnar riskerar att få något i huvudet
Och man gör speciellt inte detta hos den ensamma mamman som verkligen försöker att hålla sej ifrån saker som kan vara skadliga och farliga för henne för att hon försöker att hålla sej i liv för sin dotters skull.
Nej mina herrar där gick ni långt över min gräns, skärpning säger jag bara.

Men det är ju klart att när man tänker på det så är det väl inte så konstigt det finns ju män som är 35 år och ringer upp ensamma mamman och anklagar henne för att ha mordhotat hans familj och inte har något vett i huvudet överhuvudtaget till be om ursäkt för att han varit en sån skit och anklagar folk på absolut inga som helst grunder.
Var fan är världen på väg.
Eller är det bara min del av välden som berikats med så många, rent ut sagt idioter?
De måste väl snart vända hoppas jag.

Nu kör jag söderöver i hopp om något sundare människor, ja det kan väl knappast bli så mycket värre va?
Och tills vidare så kommer parasollet sitta kvar, för jag tänker inte ta ner det iallafall.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar