torsdag 21 juli 2011

En dag mitt i veckan....

Vi gillar randigt, syns det?

Vilken dag det blev, den 20:e Juli 2011.
De kunde man inte tro när man på morgonen slog upp dom grönbruna och kände en smak av obehag och en känsla av att inte själv kunna besluta om vad som skulle göras och inte göras.
Men denna dag förflöt bra, jag gled med och hade det hur mysigt som helst.
Jag funderade en del på det här med skilsmässan, men det var inte värre än att jag kunde trycka undan det när helst det poppade upp, bara det är ju hur gött som helst.

Vi lastade in en hög ungar, matsäck, vagn och ett helt underbart humör i bilen, sen for vi ner mot höör.
Denna fantastiska plats på jorden där det upprättats en djurpark, en park helt i vår smak.
Denna dagsutflykt kostade mej 20 svenska kronor, jag funderade över hur folk kan säga att allt är så dyrt, allt jag betalade var en flaska vatten, visserligen ett obehagligt pris när man tänker på att det nästan är helt gratis här hemma på gården, men men, nöden hade ingen lag och med tanke på amningen så behövs det en del vätska i den späda kvinnokroppen.


Mitt lilla Lodjur :)

Vi klappade getter, kalvar, älgar och lite annat smått och gott, vi såg när Lodjuren fick mat, vilket bestod av små kycklingar, möss och hästkött, smaskigt värre.
Jag fick reda på varför Lodjuren har tofsar på öronen och tydligen ska det vara för att ljudet ska snappas upp bättre, mycket intressant, konstigt är att dom helt enkelt inte bara fick större öron, nåt att fundera på kanske.
Vi grillade och vissa kissade i skogen, så sött så, 300 kronor i böter hade det väl blivit om pappablå kommit på oss, men denna gången klarade vi oss minsann.
Bullar och de medhavda kaffet gick ner och glass intogs med givetvis innan vi lämnade parken.



Nöden hade ingen lag :)

Vad det gäller välling intaget så börjas nu oddsen jämnas ut, min kära djurparksvän följde med hem och prov matade myset, givetvis gav hon sej inte utan strid, men smarta vännen provade sen att blanda vällingen med kallt vatten, vilket visade sej ge ett mycket gott resultat, ett lurat mys satt sen här och drack välling utan bedövning. Skam den som ger sej, vi får väl se om det håller i sej.
Efter maten busades de lite här och fröken Vilhelmsson har nu fattat tycke för trappan, ja nu har vi ett nytt litet projekt att ta tag i ser det ut som.


Uppåt värre :)

Tanken var att vi skulle gästa östersjöfestivalen mot kvällningen, men regn utlovades så vi tog en sväng på berget istället, det kostade tydligen på krafterna för myset att var på djurparken för hon somnade på magen, medans hon sov där så gott så roade jag mej med att fylla hennes mössa med kantareller, bra fångst igen.
Herregud vilken dag va?

Så ska det se ut :) 

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Tror jag vill följa med dig på en svamprunda...Så härligt...Hittar aldrig något guld...

    Härliga bilder på lilltjejen, så stor hon börjar bli...

    Kram på er!!

    SvaraRadera