söndag 24 juli 2011

Hänga med?


Jag antar att det är fler människor än jag som undrar vad det är som pågår runt om i världen, över 80 oskyldiga människor dödas av en tok i Norge vilket förövrigt fick mej att tänka en bit längre, hur många är det inte som blir lidandes av detta?
Allas familjer, vänner det blir ju hur många Norska medborgare som helst som blir lidandes, allt på grund av en norrbagge som flippade ut totalt.
Vad är det som gör att vissa människor inte har spärrar som stoppar dom när dom håller på att gå över gränsen och göra helt hysteriskt otippade och vansinniga saker.
Det var någon som sa till mej att man borde kunnat se något på den tokiga norrbaggen tidigare, att han hade en tendens till att kunna gå över gränsen, jag svarade bara, Nej, det är helt omöjligt att kunna förutse en annans människas handlande.
Min sk fru hon visade inga som helst tecken på att flippa ut totalt att bara offra och kassera allt som vi byggt upp under femårs tid.
Frågan är istället hur ska man kunna se till att man slipper möta och ha så oberäkneliga och opålitliga människor runt om kring sej.
Jag tror att det är omöjligt och att det är rena rama turen om man kan leva ett helt liv utan att råka ut för skithöga som dessa.



Amy Winehouse dör 27 år gammal, tidningarna är så bussiga att informera om att hon ställer in alla planerade framträdanden, skämtar dom eller det borde väl folk i största allmänhet förstå att en människa som avlidit inte kan ställa sej på scenen, I bland undrar man vem som kommer på dessa rader.
Att jag sen mitt upp i allt detta tragiska som händer runt om i världen gläder mej över att jag vinner en nalle på chokladhjulet gör allt bara ännu mer märkligt och förvirrande, att man kan glädja sej åt så små saker när man hör om katastrofer och hur stor är sannolikheten att man ska vinna en nalle när man står i chokladhjulet och satsar en tia? jag trodde den var lika med noll, är det konstigt att man inte hänger med.
Vilken märklig dag jag trodde inte att en dåre skulle skjuta vilt runt sej med ett automatvapen på en ö i Norge, jag trodde inte att en 27 årig brud som visserligen haft lite trubbel med ett och annat skulle gå och dö och jag trodde definitivt inte att jag skulle vinna en nalle i chokladhjulet.
Och att vi tillslut fyllde hela barnvagnen med nallar.
Jag hänger inte med i allt som händer känns det som.



De jag hängde med på var att min far fyllde år och att jag hade namnsdag på mitt mellannamn och det firades ju givetvis.
Jag hängde med på att vi var och tittade på en liten ponny som var söt och snäll och att vi körde inom gula M:et på vägen hem, jag rapade en gång sen var jag lika hungrig igen.
Jag hängde med In på Jem&fix där myset fick åka på varubandet, hon uppskattade de inte så värst, men vi andra tycket de så skoj ut.
Jag hängde med på att äta kladdkaka och marknadskarameller, jag gjorde ett par nya tröjor, jag hälsade på folk och jag skrattade, så visst hängde jag med en del av denna smått förvirrade dag.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar