tisdag 12 juli 2011

Hästmarknad....

Glatt på morgonpromenaden :)


Oj vad mycket människor det måste vara som läser tidningen mama.
Jag fick så mycket mail och mess från människor som läst artikeln i tidningen och som ville visa sitt stöd och sitt engagemang i frågan om hur tokigt de ser ut i vårt moderna land som kallas Sverige.
Det var roligt att det var så många människor som hörde av sej som man inte känner, människor från norr till söder, helt otroligt.
Där ser man verkligen vad media kan göra och faktiskt hjälpa till att kanske få upp ögonen på någon som har makten att bestämma över oss vanliga dödliga.
De känns som om bollen börjar få ny fart i ärendet och det är ju verkligen toppen.
Var mer som hände igår på mediafronten var att jag pratade med dokumentärfilmaren igen och dom ska ju följa med upp till pridefestivalen och filma där, tanken är ju att paraden ska filmas men även ett möte med politiker har de nu setts tills att det blir, det är ju nästan för bra för att vara sant.
Vi kan kanske få upp farten ännu lite mer på bollen nu i sommar och höst.
De ser bra ut.



Vad vi pysslade med annars igår var faktiskt saker som man inte gör allt för ofta.
Vi var på hästmarknad, vi stuvade in två vuxna och fyra ungar i bilen sen bar det av mot Tingsryd och marknad, det känns verkligen gammeldax när man ser hästarna visas upp och det står en herre och berättar vad det är för en häst, stam, ålder, ras, pris, osv, sen binds dom fast på ett långt led och sen får man gå dit och peka på vilken häst man vill köpa.
Vi stötte även på ett par tjurar som bara stod där som inget hade hänt ( de hade de väl inte heller)
De känns nästan som marknaden i Vimmerby då Emil i Lönneberga gjorde alla sina klipp, för oss uteblev dock klippen, men det var kanske bra det.
Vi hade lite samkväm på pizzerian sen åkte vi hemåt igen, mitt lilla alarm började att tjuta i Karlshamn i stället för i Kristianstad, jag vet inte riktigt vad det är med de där städerna som börjar på K men Mollie gillar dom då rakt inte.

Kvällen blev behaglig, mycket behaglig till och med.
De blev picknick på havsbadet, också en sak som är så lätt och mysig men som man gör alldeles för sällan.
Vi var tre familjer där, ungarna sprang nakna badade och lekte, precis som det ska vara när det är sommar, jag såg bilder i huvudet på mitt lilla mys som nästa år också kan springa naken i sanden och plumsa i vattnet, vilka ljuvliga syner, vilka sommar barn, vilken tur dessa barn har, vilken tur Mollie har som fick mej till mamma :)
När vi körde hem på kvällen över ett bedårande vackert vesan så blev jag nästan tårögd av tanken på att jag faktiskt har möjlighet att varje dag få mötas av allt detta vackra att bara jag öppnar dörren och ställer mej på trappan kan se detta vackra lanskap där potaisblommorna står i full blom och vetet vajar så vackert, när man känner en doft som varit med en hela livet, en doft som man älskar att känna, en doft av att detta är hemma detta är min plats på jorden, att detta är Jockarp.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar