lördag 16 juli 2011

Skörde dax....

Morgonstund visade sej ha guld i mun ;)

Vilket bra forum detta är om man har några funderingar, jag har fått många tips i välling frågan, en del bra, en del som jag kanske inte ser som några toppen idér, men ingen barnuppfostran är ju den andra lik och så är det väl i frågan barnmat med.
En del föredrar ju att amma som jag själv gör vilket jag tycker är toppen medans andra tycker ett det är obehagligt på gränsen till äckligt, så jag förstår ju att det finns hur många varianter som helst på att få små söta barn att äta välling.
Dom flesta förslagen har varit att spä ut vällingen med mera vatten så att den inte är så trög, även förslag om att byta sort, det finns tydligen en uppsjö av olika sorter.
Jag ska idag försöka mej på en någon vattnigare blandning så får vi se hur det går.
Men tack alla som varit så hyggliga att komma med synpunkter och idéer i frågan.

När jag inte höll på att lösa mysteriet med vällingen så var jag och hälsade på en vän till familjen som fått en liten dotter för en månad sen oh herregud så liten hon var lilla tjejen.
Jag har tyckt att det varit roligt när folk varit här och hälsat på mej och Mollie och dom sagt herregud så liiiiten hon är, har man verkligen varit så liten, hum just så tänkte jag när jag såg detta lilla knyte.
Mollie framstod som en jätte i sammanhanget, det har verkligen hänt hur mycket som helst på dessa snart åtta månader som myset levt.


Så ska de se ut :)

Kvällen, ja vad ska man säga om den?
Jag har då aldrig varit med om en familj som är så gästvänliga och som kan göra värsta julbordet av godsaker en vanlig fredag i juli.
Det var en välkommen hem och förlovningsfest som hette duga, 30-talet gäster och mat i snuskiga mängder, det var nog så att minst två av dom sju dödsynderna kunde räknas in.
Vällust och  frosseri var båda givna i detta hem i går. Jag är fortfarande mätt som en plätt.
Det var en härlig blandning av folk och det var många och olika diskussioner, det var ingen risk för att det skulle uppstå någon pinsam tystnad där inte.
Åter en kväll i mitt och mysets tycke, härliga fredag :)

Och så, denna morgon började med ett litet projekt, jakten på skogens guld har satts igång, efter alla mängder vatten vi nu blivit berikade med så poppar nu de gylleneguldet upp lite var stans, det var Mollies första svampexkursion men knappast den sista och ja vi fick med oss en hel del hem.
Det är underbart att traska över stock och sten på jakten, men nu gäller det att få lilla fröken Vilhelmsson att hålla tyst om svampställena vi vill inte att det röjs till andra jaktintresserade.



Dagens skörd :)

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Suck så gla man blir... det är väl inga problem att ställa till en fest när man har så trevliga gäster...

    Puss, puss från du vet vem.

    SvaraRadera