söndag 21 augusti 2011

Dream on...


Ja dagarna består av livet och nätterna består nu av väldigt mycket drömmande.
De handlar om familjen, att dela Mollie med någon, drömmarna handlar om att vi vaknar och hela familjen stannar kvar i sängen, de pussas, kramas det hoppas från famn till famn, de rullas runt, de skrattas, pratas och njuts.
Vi går upp jag tar Mollie på armen, jag får en kärleksfull klapp i ändan, av kvinnan jag delar livet med.
Ute i köket sätts kaffet på, frukost plockas fram, gröt kokas till myset, alla sätter sej till bords och vi tittar på vår underbara lilla dotter när hon äter, vi säger till varandra att de gjorde vi bra, hon är felfri den damen, hon har allt.
En dukar undan, den andra tvättar myset, nya kläder sätts på inför den nya dagen och nya äventyren.
Vi tar de lugnt, vi leker alla tre, pratar om vad som behöver göras, om vi ska göra det eller hellre ta en utflykt, vi väljer de sistnämna, vardagssysslorna kan vi hjälpas åt med på kvällen, när vårt lilla allt somnat inför natten.

Vi hjälps åt med att lasta bilen med alla bra att ha saker, båda tar ett tag med vagnen, så risken för ryggskott uteblir, myset lastas.
En mjuk hand mot en kind sådär spontant en hand en kind sånt som görs utan att tänkas på.
Lite gnällande i bilen, men de gör inget, den ena kör, den andra roar ett uttråkat barn.
Vi bestämmer oss för att handla på vägen hem, vi går med kundvagnen som en stolt liten familj och plockar till oss varorna, hela vagnen fylls upp med diverse saker, hundra kassar, de gör inget, vi hjälps åt att bära lyfta, dra och ta hand om myset.
Hemma sker samma sak, varor och mys bärs in, en av oss börjar laga mat efter att varorna fått sin rätta plats i hyllan, den andra pysslar med vårt lilla underverk, hon underhålls fram till att middagen står på bordet, sen sätter vi oss ner tillsammans och avnjuter en måltid ihop, vi pratar om dagen och om vad myset gjort för framsteg, hur söt och snäll hon varit, vi pratar lite om framtiden, inskolning på dagis, jobb, semester osv.

Efter maten ska myset bada, hela familjen är nu med, disken kan vänta, ingen av oss vill försaka den mysiga stund med vår dotter när hon ligger och plaskar men sin gröna groda och hon skratta man ser riktigt hur hon njuter. Hon tas upp torkas varsamt torr med en liten  handduk, vi bär in henne i soffan där hon får mysa naken en stund, på med blöjan och pyjamasen, sen in i sängen.
Vi är med båda två, den ena läser en liten saga för myset den andra hör på och kanske skänker en tanke av tacksamhet för allt de fina som nu finns i vårt liv.

Myset sover, dom stolta lyckliga föräldrarna går upp igen och tar hand om dom tråkiga vardagsysslorna som dom skjutit upp på dagen för att dom  insåg vikten av att umgås med sin dotter.
När allt är klart sätter dom sej tätt intill varandra i soffan, en hand kryps in i en annan dom tittar på varandra och ett leende sprider sej, dom är kära och dom älskar varandra sin dotter och sina liv.
När mörkret faller över hustaket, går dom tillsammans till sängs, kanske läser dom något kapitel i nån bok, kanske lägger dom sej bara tätt intill varandra som små skedar och somnar trygga och lyckliga, dom drömmer underbara drömma fram tills att en ny dag gryr..



Ja jag vet att såhär är det inte i några människors liv, men man kan väl få drömma......Eller.

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Jo sådär kan det absolut visst vara, iaf i vår lilla familj!! En styrkekram skickas!!!

    SvaraRadera
  2. det kommer att komma en dag då du får allt det där! det är jag övertygad om:D Jag kan förstå din längtan efter det där "vardagslivet" det är liksom de där dagarna som ändå räknas i slutändan. Att inte ha någon att dela Mollie med måste ändå kännas svårast av allt, visst att man har vänner och familj men jag tror inte att det kan ersätta den andra föräldern. Den där känslan att avguda sitt barn och tycka att varenda sak är fantastisk. Men att din sk fru missar allt det där..hon har definitivt förlorat något som inte går att beskriva.
    kram på dig!

    SvaraRadera