lördag 27 augusti 2011

Jockarps spa....

Vattenbus :)


Myset har hunnit med att bada med sin kusin, dom hade jättemysigt där i badkaret dom två tjejerna, jag var nästan rädd för att gå in där och störa när dom plaskade som några riktiga blötodjur.
Uppkommen ur badet hängdes de i soffan på en filt, hal som en liten ål och doft av nybadad bebis spred sej, helt ljuvligt. Även manikyr och pedikyr ingick på Jockarps egna lilla spa.
Mollie i kläddes sen en IFK Göteborgs dräkt till morbrors förtjusning, som dom säger en skönhet klär allt.

Vi har haft besök av diverse människor här, min jobbarkompis var här och installerade den nya datorn och jag måste säga att det är skönt att slippa bli bränskadad på låret nu när man har datorn i knäet så än så länge är den värd varenda krona. Vi tackar ödmjukast för hjälpen.
En annan vän som jag bruka prata med om ganska djupa saker och där samtalen inte oväntat ta märkliga vändningar var här, vi pratade om historia om skog, mark och om kärlek, jag uppskattar våra samtal, dom är givande och intressanta.
Vi är så gammeldags av oss i vissa lägen så vi tror båda två att vi borde levt på en annan tid.
Ja och kanske skulle vi varit vänner även då.

Vattenmys ;)


En av fruar från Lund har delat en eftermiddag med oss och vi tog en smakbit på den grymt goda nutellakakan som jag nu utvecklat lite och lagt till en burk i receptet, allt för smakens skull, sån är jag.
Myset råkade komma lite i kläm mellan stol och bord, men hon verkar inte tagit någon större skada av det inträffade.
Även där hade jag ett mycket givande samtal, ett samtal om öde, om det som sker det sker av en anledning och hur mycket man kan påverka det.
Jag har alltid trott att man själv kan påverka de som sker, men efter det som hänt har jag ändrat mej helt, det måste vara ödet, jag kunde inte påverka min sk fru, hon lämnade  mej och det lilla barnet...Ödet?
Min vän tror fortfarande på att man kan påverka sitt eget öde, ja jag tror att ämnet kommer komma upp fler gånger. Det är ett svårt ämne som man kan vrida och vända på hur länge som helst, risken är väl att man blir galen.
Jag har iallafall bestämt mej för att gör en sak som jag aldrig någonsin trodde jag skulle göra eller för den delen trott på resultatet, men jag ska ge det en chans, jag återkommer framöver i det ämnet.

Vad det gäller den lilla dam jag numera delar mitt liv med så kommer vi inte alls överens vad det gäller hur en arbetsdag ser ut, jag föredrar tidig morgon och tidigt i säng på kvällen, fröken Vilhelmsson tycker nu tvärt om.
Dom senaste kvällarna har inte varit så värst behagliga här i borgen, det har gnällts och lipats och gjorts allt för att slippa gömma dom små blåbruna bakom locken, mamman har gått segrande ur striderna, men det kostar på.
Jag är oftast uppe tidigt och i säng sent, jag gör ju visserligen som jag vill för när man är vuxen får man göra de, man får även äta glass, godis, ostbågar, kakor och knäckebröd i sängen, det är det som är en vuxens privilegie :)

Psykologen har vi hunnit med och träffa, vilket bara blir mer och mer givande, jag går från klarhet till klarhet, men även bakåt ibland, men det hör tydligen till, hon tycker att jag blir starkare och starkare.
Jag hade en för mej mycket intressant formulering, jag frågade henne, om vi leker med tanken att det var min sk fru som kommit in till psykologen och berättat vad hon hade gjort att hon hade lämnat sin höggravida fru i en väldigt taskig tid och sits och att hon nu inte mådde bra över det, (detta var ju bara hypotetiskt för min sk fru mår nog alldeles förträffligt, hon är nog super nöjd med vad hon har åstadkommit de sista året ) vad skulle psykologen då säga?
Psykologen svarar att hon hade sagt vad som behövdes för att hjälpa henne fram i livet, men som människa hade hon sagt att det hon gjort var förjävligt.
Ett sånt jobb hade jag aldrig klarat av att ha, det är en sak som är säkert, tycker jag inte om något/någon så märks det och det är tydligt.

Och så har antikrundan varit i stan och spelat in, jag hade en gammal grej som jag inte vet vad det är, de hade varit grymt roligt att få reda på vad det var för något, problemet var bara att jag inte visste var den tagit vägen, hihi ja de är inte alltid bra med stora hus, men rätt som det är dyker den väl upp.

Som vanligt har det promenerats många mil med både familj och vänner, myset har klart med varit med, vad ska sleven vara om inte i grytan.
Och efter långpromenaden i går kväll roade vi oss med att baka. Två nya kakor, fina, fagra underbart kaloririka godsaker står nu i min frys, vi slog till med två burkar nutella även denna gång, ja för varför ändra på ett vinnande koncept, den är helt enkelt snuskigt god :)

Ny är det dags att piffa till sej och bege sej söderöver.


Sötare stjärt kan väl knappast finnas va?

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar