måndag 15 augusti 2011

Rättegång....rätt eller fel?


Jag undrar just när jag ska få ha en "normal" mammaledighet.
Oderint dum metuant eller som vi säger på ren Svenska. Må de hata, blott de frukta.

Ja gott folk, nu kan ni boka in den första November klockan 13,00 på Erik Dalbergsvägen 32 A i Karlsham för då ska det till att bli rättegång i den fruktansvärda misshandels historien som tydligen har ägt rum här hemma på gården, jag tycker att det är synd att vi inte pratar samma språk och att vi tydligen inte levt samma liv dom här fem åren vi hade ihop.
Jag välkomna alla att komma dit och faktiskt få se detta spektakel som lämnade sin höggravid fru denna människa som lämnade ett litet barn.
Ett barn som vi kämpade så för att få, sex inseminationer plus en dos hormoner lägg sen till en grymt smärtsam äggledarspolning. Ja så nog kämpade vi alltid och det tillsammans mot det där efterlängtade plusset som till slut äntligen kom.

Ni kan kanske få se denna människa som gjort så många märkliga val, och sen inte vilja stå för dom och ansvara för följderna efter sitt handlande.
Detta hade aldrig hänt om hon tagit sitt ansvar för det barn hon satte till världen, jag hade väl aldrig fäktat i en rädsla och panik med mina händer så jag träffat henne om det inte var för att hon tänkte överge mej och vårt barn vad hade jag haft för anledning?
Nej alls ingen.
Ni som inte känner min sk fru kan ta er dit och ta en titt så ni vet vem hon är så att ni inte kommer att hamna i klorna på denna oansvarsfulla människa, ni kan berätta detta för era vänner så att ingen någonsin ska behöva gå igenom vad jag har fått utstå, allt på grund utav att hon en feg lite brud som aldrig har behövt stå till svars för något hon gjort fick kalla fötter.
Beklagligt är att hon förmodligen inte heller ska behöva stå tillsvars och ta ansvar för det barn hon satt till världen av kärlek ihop med mej.

Men det finns en väg jag kan gå om jag vill.
Det är nämligen så att äktenskapslagen kan i vissa fall ställa sej över andra lagar, jag skulle alltså kunna dra min sk fru inför rätta i frågan, hon skulle kunna bli dömd, en grym dom en dom om att behöva ta hand om sitt eget barn. 
En dom att hon skulle bli juridisk vårdnadshavare och tilllika ekonomiskt ansvarig för Mollie, de låter ju som ett öde värre än döden, tänk att behöva ta hand om sitt eget barn.


Min lille trädgårdsmästare :)

Jag har funderat mycket på detta sen jag blev upplyst i frågan och ja jag förstår vad alla ni bloggläsare tänker nu, att Leonora Vilhelmsson är inte klok i huvudet om hon gör detta.
Och jag håller med, jag måste tänka på Mollies bästa. Och att en sån grymt egoistisk människa inte borde få vara en del av hennes liv.
Men ser jag på det på ett annat vis så är det faktiskt den rätten jag kämpar för för tillfället, rätten att barn till homosexuella ska ha samma rätt som barn till heterosexuella. Barn ska ha rätt till två vårdnadshavare.

En annan sak som en del människor inte överhuvudtaget tycks tänka på är det att jag har fått ta de fulla ansvaret över ett litet liv mot min vilja.
Vem har sagt att jag vill ha hela ansvaret över Mollie, jag har blivit tvungen till detta allt på grund av att lagarna ser ut så här idag, allt på grund av att jag valde att skaffa barn med den jag älskade men som visade sej vara en helt totalt vrickad, skadad individ som enbart ser till sitt och inte tänker på någon annan.
Må det aldrig bli fler barn framavlad av denna opålitliga människa.
Vad det gäller det fulla ansvaret jag har fått på grund av detta så är det inget jag ville ha jag har då aldrig sagt att jag vill vara ensam vårdnadshavare till ett barn.
Så återigen dom som inte varit i mina skor dom som själva inte varit med om något liknande säger jag bara, Shyyy till.
Och det val jag kommer att gör vad det gäller att driva frågan rättsligt eller ej, den är upp till mej och ingen annan, jag mottager ju gärna era åsikter i frågan.
Men döm mej inte för mina tankar och funderingar.


kott ätning i väntan på bröd och vatten ;)
De enda jag kan tilllägga i detta kanske lite mindre roliga inlägget är väl att stekt falukorv är en underskattad maträtt.

Jockarp.

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet men om hon får delad vårdnad har hon ju även rätt att kräva umgängesrätt, tänk om hon nu driver igenom det, lyckas få en bra advokat och tänk om hon tom får delad vårdnad (om hon får knäppryck" vågar du utsätta Mollie för det, hur ska du förklara det för henne? Jag ser ju på Theodor hur dåligt han har mått att fara fram och tillbaka och då har han TVÅ trygga, kärleksfulla föräldrar, "bara" för att både föräldrar ska ha rätt till sitt barn. Lagen knullar oss alla bakifrån men min personliga åsikt är att du måste sätta Molli i främsta rum, DET gjorde aldrig din fru och att ens ge henne minsta lilla acces till hjärtegrynet nu skulle vara hemst, men som sagt det är upp till dig som förälder men kämpa för ditt barn nu! och krossa flugan, ähm frugan... Vi ska försöka komma! Kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan jag anne som läser din blogg håller med föregående talare !! Inte ska mollie väl behöva ha en "mor" som vänt henne ryggen innan hon ens fått se dagens ljus ? Förstår att du kämpar för den goda saken men man måste vara sig själv närmst (mollie) .

    Gillar din blogg & den får mig att flina många många gånger :) du gör verkligen det bästa utav din föräldrarledighet :) härligt så härligt att bara vara här & nu !!

    Ta hand om er

    SvaraRadera
  3. Du kämpar för en fantastisk sak. Men. Mollies hälsa, säkerhet och välbefinnande går först. Exfrun och hennes släkt är inte ens värda att få se Mollie eller träffa henne. Ditt ex är absolut inte lämpligt att ta hand om henne. Du fick ju ta hand om frun och försörja henne i flera år, tror du hon ens vet hur man blandar välling? Vi försöker lasta en minibuss från storstan till rättegången! See yah in court!

    SvaraRadera