fredag 19 augusti 2011

Trött på anmälningar, Jag? knappast va.....

Tittut ;)

Ja vi har varit på BVC det har jag ju glömt att berätta, det var en aning pinsamt när jag kom in med mitt lilla mys.
För att, för det första hade hon varit ute i svampskogen och vi hittade mängder med svamp vilket gjorde lilla mamman smått lyrisk.
Myset satt på ryggen men det är lite som med en häst som har en vagn efter sej, vagnen är lite större vilket betyder att där hästen kommer i mellan betyder inte alltid att vagnen passerar lika smidigt förbi.
Så är det även i myshänget, så det blev en och annan liten skråma på myset där vi hoppade över stock, sten och in mellan träd och grenar på jakt efter guldet.
För det andra, var ute så länge i skogen så de fick bli en skogsamning, nu var det fler än myset som var hungrigt, dom små otäcka blodsugarna gjorde små röda märken på både mej och mitt lilla mys.

Ja vi är tyvärr inte klara där, hon har ju även krupit runt på altanen lite nu när det varit fint väder och ja det satt en och annan liten speta i knäna och på dom små knubbiga fötterna.
Vågar knappt skriva allt för det är ju inte omöjligt att socialen anser mej som olämplig förälder med tanke på att man nu kommer in  med ett barn som såg ut som hon hade krigsskador från andra världskriget.
Jag berättade allt som hänt för min sköterska och hon tyckte att det inte gjorde något, bättre att ungarna är ute och får en speta i benet än att dom sitter inne och glor på väggarna så att säga :) pust jag andades ut.
Hon vägde iallafall 8700 gram och var nu ståtliga 68 cm lång.
Nästa gång blir det hembesök då ska det pratas säkerhet och göras Boel test, de står tydligen för Blicken orienterar efter ljudet, ett slags hörseltest som görs på alla barn mellan 7-9 månader, det ska då även göras på mitt lilla mys. Spännande.




Vi har kollat in en flismaskin som varit här och flisat en massa grenar, smakar det så kostar det och detta lilla roliga inslag i vår vardag resulterade med att det drällde kommungubbar här och berättade vänligen att grannarna tyckte att de lät lite mycket om maskinen som nu malde grenar i cirka två timmar.
Kan bara säga vilka underbara grannar vi har, (not) ett tips till dom är kanske.....Flytta till stan, där finns ingen flismaskin.
Här på landet händer det faktiskt att det brummar förbi en traktor, det händer att man klipper gräset efter sju på kvällen, ett motorsåg kan dras igång, korna kan råma och svinen kan skrika, hästar kan gnägga det kan ryka rök från vedspisen, det kan faktiskt på vintern komma en snöplog och ploga vägen, så är livet på landet helt enkelt.
Take it or fucking leave it, jag röstar på de sistnämnda.
Töffar.

Det verkar banne mej som om det går troll i det här med att anmäla folk till höger och vänster för kommunala och statliga inrättningar.
Fan jag blir tokig, är det konstigt att vi har så höga skatter i vårt land och man tycks till synes inte få ut någonting av dom, säger bara *morr* till alla er som anmäler folk, öppna munnen i stället och säg er hjärtas mening.
 Man kan kanske inte lösa allt, men de flesta saker hade nog gått betydligt enklare och fortare utan inblandning av dessa nissar i slips.

Här är en som säger vad hon tycker ;)
 Jockarp.

1 kommentar:

  1. Såg din bloggadress på en annan sajt och var tvungen att kika.. Är också ensam (och 30+) med en liten dotter och tycker det är kul att kolla hur andra har det.

    Läste också om eran amning. Här ammar vi också för glatta livet ännu (nåja kanske inte riktigt lika intensivt som allra förta början). Dottern är ca 14 månader. Men det är ju så mysigt! Och tänk att vara så liten på jorden och få krypa tätt, tätt intill sin mamma på det där sättet! <3

    /m

    SvaraRadera