söndag 25 september 2011

Nutella is da shit....



Efter påtryckningar från höger och vänster så kommer här ett litet kaktips :)

Nutella Semifreddo

Ca 10 port.

2 marängbottnar.
4 ägg.
2 msk strösocker.
5 dl grädde.
1 burk nutella. 400 gram.

Separera gulorna från vitorna, vispa vitorna till ett hårt skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna med 1 msk socker så det blir luftigt och fluffigt.
Vispa grädden för sej.
Lägg en marängbotten i en form och krossa den andra, vänd ihop äggvisp, grädde och vitorna med den krossade marängen.
Ringla ner nutellan (värm den gärna i micron så den blir rinnig) så det blir ränder i smeten, fyll upp smeten i formen över marängbottnen.

Frys tårtan minst fyra timmar innan servering, gärna över natten.

Japp där är grundreceptet på den vansinnigt goda nutella kakan. Jag har nu vidareutvecklat det redan goda receptet med att först och främst att inte använda dom dyra marängbottnarna utan istället välja vanliga maränger och krossa dom. Sen häller jag ner en hel burk nutella i smeten och rör runt så den blir sådär härligt brun och fin, vidare har jag bytt ut marängerna i smeten till 150 g mini marshmallows.
Och till sist när jag lagt smeten i formen så ringlar jag efter tycket och smak ut nutella på toppen så det blir små trevliga mönster och klumpar, Mmm

Ett litet tips till från coachen bara, det är att använda en stor vanlig form med lös tagbara kanter och kanske en lite mindre, iallafall när man gör den med marshmallows för det blir rejält med smet och den lilla kakan är kanske att föredra om man inte har så många gäster. Men ni gör ju som ni vill.
Tillläggas kan väl också göras att ni inte ska skylla er viktuppgång på mej, för risken är nämligtvis överhängande.
Den är snuskigt god.
Trevlig söndag.

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Ahhhh va gott de låter!!! Måste nog testa detta imorn :)

    SvaraRadera