torsdag 27 oktober 2011

Lärdom...



Igår lärde jag mej ett nytt ord, jag tycker det är bra när man lär sej nya saker, så när ordet filantrop dök upp i en kommentar här, ett ord som jag får erkänna att jag aldrig någonsin kommit i kontakt med så vaknade klart mitt intresse.
Vetgirig som ett litet barn fick jag ju ta reda på vad det betydde.
Favorit verktyget google kan man lita på, där gick att läsa Filantrop är en person som är positivt inställd till människor i allmänhet och som utan eget vinstintresse verkar för förbättring av människors levnadsvillkor.
Jag ser det som synnerligen märkligt att jag under mitt 34 snart 35 åriga liv aldrig kommit i kontakt med det ordet, speciellt nu med tanke på att jag själv i ett läge i livet faktiskt kan klassa mej som en filantrop och det är just i frågan vad det gäller lagarna för barn som har homosexuella föräldrar.
Jag har ju själv inget att vinna på att lagarna ändras men jag kan försöka förbättra så att ingen annan ska råka ut för dessa tråkigheter jag själv blivit utsatt för.



Vad jag mer såg som en synnerligen märklig upplevelse från gårdagen det var att jag drömde att Beatrice Ask hade gått och dött mitt framför näsan på mej, henne är jag ju inte klar med på långa vägar.
Vad i hela friden kan de betyda tro.
Kan de möjligen betyda att det åter är dags att angripa henne med ett litet brev i frågan om hur det ser ut med en lagändring.
Jag gillar Beatrice men jag gillar inte att det tar sån tid.
Jag funderar på om det kan vara på de lilla viset att min dröm om Beatrice dök upp på grund av det brev jag fick i lådan, de brev som var adresserat till mej och där avsändaren hade fina kuvert med informationen på att de var skickat från regeringskansliet där avsändaren hette Erik Ullenhag och tydligen besitter den fina titeln intergrationsminster.
Herr Ullenhag hade bemödat sej med att skicka ett brev från rosenbad i huvudstaden till lillaflatan i en liten by vid namn Jockarp. Visst är det väl roligt.
Innehållet då. Jo då Herr Ullenhage har sett att det är ett problem i frågan vad det gäller skillnaderna för barn till homosexuella föräldrar men att det i nuläget fortfarande inte finns någon tidsplan till att försöka lösa frågan, han informerar mej även att det ligger på justitiedepartementet bord och där sitter då som alla vet fru Ask som justitieminister.

Ja som jag ser det så fortsätter jag väl rida vidare på min hingst Rosinante jag fortsätter min kamp och mitt slag mot väderkvarnarna. Jag heter inte Don Quijote och min väpnare heter inte Sancho Panza men annars är det ganska likt. Vi skulle kanske kunna leka lite David vs Goliat med, men det får vi ta en annan dag.

Mollie och jag :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar