måndag 28 november 2011

Lugnet före stormen (och efter).

De e svårt de här med paketerna ;)


Full fart, ja gårdagen bestod mestadels av att fixa och dona med mat, kakor och fiskedam.
Men innan dess hann vi med en sväng inom julmarknaden i stan, besvikelse är ett ord jag använder om folk frågar hur den var, de fanns inget att provsmak till mitt stora förtret, julen handlar ju mest om mat för oss vuxna, frosseri på hög nivå, de ska ju ätas både sött, salt, beskt ja även lite surt. Så ja jag blev lite små sur att smakupplevelsen uteblev.
Ett kilo mjöl köptes med hem, mest kanske för att jag känner dom som sålde och hade malt mjölet, de ska bli spännande att baka något smaskigt på det iallafall.
Vi körde en lite spontansväng för att se om det fanns något trädgårdsmästeri som var öppet, det fanns de inte men de var en roligt tripp och vi fick se en och annan konstighet.

Ballonghuvud.


Ja hem och städa och en vän hjälpte till att pynta lite, så det blev juligt och kalasigt för myset som låg och sov på altanen under allt detta bestyret.
16,00 kaoset var ett faktum.
Ja ni må tro att borgen fylldes av små barnfötter, de var ungar vart man än tittade, ja och föräldrar med så klart, hela farstun var proppfull av skor och jackor, till slut snurrade huvudet på mej så jag visste inte ens var min egen lilla dotter var, den lilla tappra dam som är van vi den lite ensliga borgen där bara hon och jag tassar runt likt små ninjor nu fylldes den av skratt, stoj, stim och även lite gråt. Vilka kontraster.
De var trevligt att så många ville och hade möjlighet att komma och gratulera myset men jag känner att det är synd att man inte hinner prata med alla.

Lite av gästerna :)


Min mamma får hjälte priset för dagen, hon styrde upp allt i köket allt från mat, kaffe till disk och sopberget. Allt detta efter att hon kört ett pass med att ta hand om våra gamla i kommunen först på förmiddagen.
Tack mor :)

Nappar det tro?


Efter fiskedammen, kaffet och tårtorna började folk droppa av och i efterhand får jag nog säga att det var en vansinnig tur det.
Strömmen gick när det bara var ett par familjer kvar, som väl var. Usch ett skräcksenario spelades upp i huvudet på mej, att tänk om det varit 20 småbarn som hade suttit och lekt på golvet och så plötsligt hade strömmen gått och allt hade blivit svart.
Föräldrar och barn om vartannat som letat och skrikigt efter varandra. Ja herregud i bland har man tur det säger jag.

Jo minsann vi fick napp :)

Jag hann fota och filma lite, men de var inte lätt att hinna med allt, men jag hoppas att myset är nöjd med sin första födelsedag.
Bland alla fina presenter gick att finna, spragrisar, kläder, böcker, en dansande gris, cd skivor, byggklossar, ritpennor, lera och mycket, mycket mera.
Massa fina saker som vi säkert kommer att få mycket glädje av, så tack all för vänligheten.

Present bordet ;)


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Så synd att vi inte kunde komma men det verkar som om det gick bra ändå ;) vi hörs av i veckan! Krama sötnosen från oss :)

    SvaraRadera
  2. Armani tröja, de ser ut som att ensamstående mamman klarar sig fint själv;)
    Verka blivit ett lyckat kalas.

    Du är goooding ;)
    Kram Carro

    SvaraRadera