måndag 26 december 2011

politiskt korrekt...

Bushumör :)


Ja julen är nu över och förbi och det känns som vanligt väldigt skönt, i år tycker jag ändå att det varit lite lugnare, jag har inte hört så mycket om att folk är så stressade och att det ska köpas så mycke och att folk ska åka hit och dit.
Har det varit lugnare i år tro eller har jag helt enkelt slagit dövörat till?
Hihi ja jag har en vän som tycker att jag är ett proffs på just de, att slå dövörat till, att jag kan höra barnskrik och ungar som flyger runt som vildar och ändå bara fundera över varför jag inte har någon datortrafik på min mobil, nja jag vet inte om jag kan hålla med riktigt där.

Jag tycker nog istället att jag är mycket mer observant sen jag blivit mor.
De slog mej när jag slötittade på barnkanalen att de är så politiskt korrekt,(så observant är jag) ja de gillar jag, det är ju inte bara det att alla är med allt från, råttor, skunkar, pingviner, tigrar ja alla möjliga djur är med både dom man tycker är söta och dom man tycker är osöta, även det att det har både ljusa, mörkhyade, kineser, och albinos barn med i programmen plusa även till handikappade, ja jag tycker det är utsökt. Alla får liksom vara med. Bra där SVT.

Öga, näsa, mun :)


Ja när jag satt där och filosoferade över detta så kom jag att tänka på när jag var lite, ja detta har min mor återberättat för mej på lite äldre dagar, iallafall så hade jag av någon anledning varit hos en doktor som barn.
De visade sej att herr doktor var väldigt mörkhyad och även Dansk talande. De ska väl tillläggas att det tillhörde ju inte vanligheten med så mörka människor i mitt liv.
Men när jag kom hem från doktor besöket så frågade min mormor mej om det hade gått bra och om doktorn var snäll.
Ja, hade jag sagt och sen hade jag lagt till att han var Dansk, ingenting om att var mörkhyad.
Jag tycker det är smått fantastiskt men jag tycker också att det är synd att man på äldre dar blivit fördomsfull, att även jag har en tendens att döma hunden efter håret, var kommer det i från och i vilket skede i livet promenerar fördomsfullheten in i en liten flickhjärna?
Kan man hindra de tro?

Mmm lite småfunderingar sådär, annars gick nästan hela gårdagen åt till att skaka ner all julmat, två promenader på tillsammas 1,8 mil har nog aldrig känts så rätt och så skönt. På kvällen tog vi ett behövligt bad myset och jag, en riktig mysdag helt enkelt.
Den avslutades med ett redigt soffhäng och dokumentären "kokvinnan".

Soffhäng alà Vilhelmsson:)


Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Jag tyckte precis att jag såg din fd fru, det var ingen trevlig upplevelse och när man tänker på allt hon ställt till med fick jag lust att spotta på henne, nu var jag inte 100 så jag lät bli.

    Jag följer din blogg och jag ser dig ibland, men jag säger inget, men du är en sällad skådad stark tjej.
    MVH Inger

    SvaraRadera