tisdag 3 januari 2012

Fastedag 2....

Ridbrallor på :)


Det är ju inte så enkelt att bara börja med en sak, eller börja att sluta med en sak, jag tänker nu närmast på projektet fasta.
Det är lätt att säga att man ska fasta när magen är full av godsaker, då är det lätt att vara kaxig minsann...
Men första dagen passerade utan större fadäser, jag var sugen men inte hungrig, märklig känsla.

Men man ska inte utsätta sin kropp för saker som är ohälsosamma, inte om man kan låta bli iallafall.
Nu är jag ju en människa som tycker att de är lite småroligt att testa vissa gränser, jag kan i bland (alltid) enligt vissa gå till överdrift med de mesta jag gör, men oftast är jag påläst på de jag utsätter mej själv för.
Och så även i detta fallet så klart.



De finns en mängd olika sätt att rena kroppen på och ja så klart ska jag göra det som är extremast, annars är det ju ingen utmaning.
Med tanke på att vissa folk gör detta kontinuerligt så känns de som att det är en god sak att testa, alltså ingen fast föda enbart vätska. hur svårt kan det va?
Ja det kan nog vara svårt enligt allt man läser så kommer det att vara tuffast mellan dag 2-4 trötthet, huvudvärk, muskelvärk och frusenhet är vanliga reaktioner, hum ja det låter ju inte hälsosamt och sunt över huvudtaget, men då läser jag rader som....Att fasta är ett sätt att ta ansvar för sej själv.
Rätt genomförd är fastan beprövad metod för att förnya kropp och själ och bli mer motståndskraftig och friskare.
För många är fastan en början till bättre hälsa och en ny och sundare livsstil.

Ja jag vet inte riktigt om jag behöver en sundare livstil, de skulle väl möjligtvis vara att trappa ner lite på sötsakerna, men man måste ju leva lite med.


Jag läser i allafall att det stora fasteäventyret kan inte göras rättvist, de måste upplevas.
Att fasta är som att beträda ett nytt orört land, att upptäcka vildmarken.
De låter psykologiskt som om det är väldigt jobbigt att går igenom en fasta.
Men åter hur svårt kan det va?
Ja det återstår väl att se det, får jag upptäcka vildmarken tro?

Medan myset sov middagsluren passade jag på i mellan vattendrickandet att slänga ut julgranen, ja när jag började ta bort allt fint som hängde där och glänste så föll de ena barret efter de andra och tillslut var den nästan helt barrfri.
De är vid dessa tillfällen som jag kommer ihåg anledningen till att jag inte gillar julen, överdrifterna med allt från klappar, till mat och godis till just detta med att ta en en vacker gran som bara några veckor senare står där så förolämpad utan ett enda lite barr kvar. Ja de är bedrövligt.



1.9 mil stannade stegräknaren på efter gårdagens soliga promenader. Det är fint som snus att vara mammaledig när vädergudarna gullar med en.
Tack för det liksom :)

Kvällen skulle avslutas i badkaret med lite gula ankor och skum efter att myset somnat.
Myset ville annat, jag stod på kanten av karet och skulle ta klivet i då drog lilla alarmet igång, Grr säger jag bara de kunde inte kommit olämpligare, ett försök att natta om henne misslyckades så det var bara att ta med sej lilla grynet in i badrummet, hon fick hänga på kanten medans jag plumsade runt en stund. Men något långbad blev det verkligen inte....Bättre lycka nästa gång.

Legobygge ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar