tisdag 24 januari 2012

Valberedning....



Det var en isande kall morgonpromenad vi tog oss ut på i går, ja de var några minus och vinden var kall och kom åt en överallt kändes de som, de som gjorde de hela något behagligare var den stora gula boll som lös där på himmeln, vackert som tusan mot den vita gnistrande marken.

Tankarna på promenaden handlade om mina val i livet.
Jag lekte med tanken (som nog alla gör ibland) om de skulle varit så att jag vetat då vad som skulle hända sen, skulle mina val sett annorlunda ut då.
Skulle jag den natten den 9:e juli för snart sju år sen när jag såg den vackra kvinna som några år senare skulle bli min fru och även hon som lite senare även skulle krossade mitt hjärta, om jag vetat de skulle jag då bara vänt på klacken och gått?

Skulle jag den dagen låtit kärleken få chansen?
Skulle jag tyckt att de var värt alla fighter jag sen fick gå, alla fighter med att försvara min kärlek till en annan kvinna?

Ja hur jag än vände och vred på det så skulle jag nog gjort de, jag skulle nog gjort samma val idag.



Det är lätt att säga att man ska blicka framåt, men man måste ibland även få titta bakåt, man måste få lov att vara bitter på de som inte blev som det var planerat och tänkt och man måste även få lov att titta tillbaka och minnas alla fina stunder av glädje man haft.
Jag måste ibland få lov att tänka tillbaka på dom fem bästa åren i mitt liv, dom åren ihop med min ex fru.
För hur det än var/är så var de åren i mitt då 33 åriga liv dom bästa jag någonsin haft.
Nu vet jag klart att de kommer att bli bättre och att jag kommer att få underbar år och minnen ihop  med min nya lilla dam i livet, jag tvivla inte en sekund på det.
Jag är ju numera också äldre, klokare och betydligt mer ärlig mot mej själv.
Självinsikt kommer med åren iallafall i mitt fall.

När jag gick där försjunken i mina tankar så gav en av hundarna i från sej ett skall, jag tittade upp för att se vad som hände, mitt framför näsan stod en gris, jag tycker det börja bli lite väl ofta dessa brun svarta djur och jag har dejt i skogen nu, lite märkligt att jag bara så en, de brukar ju oftast komma i gäng.
Myset satt och sov på ryggen, så hon missade som vanligt när det händer något spännande :)



In en kortis lite mat i magen och ombyte sen in i bilen och vidare färd mot bästa tant N, några fina timmar med kaffe och som vanligt bra samtal.
Mollie var på bra humör trots att hon var super trött, hon lekte med bilar och tant N bjöd henne på en liten romerskbåge, de uppskattades vill jag lova .
Jag fick en lite sen 35 års present i form av en bok, en jättefin bok om 100 olika städer, de ska bli en intressant läsning framöver.

Fram på kvällen drog vi gång stora baket igen, jag ska ju inte handla på ett tag hade jag tänkt och jag vill ju gärna att de jag har i matväg inte ska förfaras så nu skulle äggen bakas upp.
Jag lyckades nu med mina nöttoppar och de är jag glad för, mindre glad är jag kanske för det groteska betendet som följde.
Jag tyckte dom var så vansinnigt goda så jag tryckte i mej alla kakor som rymdes på en plåt, hihi jag är grym.
Och medans jag gluffsade i mej kakor så fick Mollie äta apelsin. Lagom rättvist ;)
Ja vissa previlegum får man ju ha när man är vuxen och myset fick faktiskt slicka lite på sleven sen.

Vidare så busade vi i soffan och Mollie hade skrattanfall så det gick inte att hejda henne, de var heller inte möjligt att inte ryckas med, så tillslut flinade vi högljut båda två, det var en helt underbar kväll så ja vad ska jag säga, åter en fin dag med mitt lilla gryn



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar