lördag 18 februari 2012

Big bang...

Lagom fart :)


Ja en rejäl smäll gjorde så all elektronik slogs ut i palatset, med andra ord ett total kraschat nät vilket ledde till noll nya inlägg.
Men diverse ny investeringar har nu gjorts och herregud vilken fart de är på grejerna, hinner ju knappt med.
När vi inte pysslat med IT frågor så har vi hunnit med lite andra små roligheter.
Häromdagen var vi i pulkabacken där lät minsann inte skrattanfallen vänta på sej, nej dom avlöste varandra hela tiden, den enda som inte skrattade så mycket var myset som var ur form, varför vet jag inte, men de är väl nån fas.

Och vad skrattade vi åt då? Jo jag fick bevisat trots mitt tvivel att de här med karma visst verka funkar ändå.
De var bara vi plus en liten tjej och hennes följeslagare i backen och den lilla tjejen lyckas på något märkligt sätt att få upp sin pulka i en hastighet så hög, på gränsen till att spränga ljudvallen och när hon kommer där vinande nerför i mach 1 tempo så lyckas hon med konststycket att träffa min vän rätt på anklarna.
Med tanke på backens bredd och på hur gott om plats de var där så ser jag det som en smärre bedrift att lyckas träffa den enda människan som var i backen.
Hennes följeslagare kom flinandes förbi och bad tafatt om ursäkt.
När vi kollat över alla skadorna så puffades tjejens pulka igång igen och nej man ska inte skratta åt sånt men det var så komiskt så det var helt omöjligt att inte göra det och jag skrattade så jag höll på att göra snön gul.
Vidare for den lilla tjejen i väg som ett skott ner för backe i nästan samma fart som innan den stora smällen, hennes följeslagare sprang efter så fort det gick och när hon nästan var nere flög hon av pulkan och tårarana så inga gränser.
Karma?


Mollie tog sej iallafall fram i tryggt tempo med två livvakter som såg till att hon hade det så bra som en lite prinsessa ska ha det :)
Vi grillade korv vid en vintervacker sjö och solen visade sej vara i topp form.
En ljuvlig dag helt enkelt.

Ja vad mer då.... Jo vi har fått en ny hobby.
När skymningen faller över borgen så roar vi oss med att räkna rådjur, igår fick vi full pott, fem stycken räknades in och dom var helvilda. Dom galopperade runt i cirklar så till och med myset kunde se och förstå att det var små djur som hoppade och skuttade om kring, förvisso sa hon OÄ vilket hon säger när hon ser en hund, men vad gör väl det, hon hinner nog lära sej skillnaden innan skolåldern skulle jag tro.

Vi har varit på långtur på berget och ingen normal människa kan väl klaga på det vädret som varit, jag stannade till, vände ansiktet mot solen, blundade, lyssnade på fågelsång och bara njöt av känslan av att det var sommar, hum ja till jag slog upp ögonen igen och såg snön ligga på marken. Hur som helst så kunde jag inte klaga, långtur i min ensamhet och även en långtur med en vän och hennes lille gosse, på den sistnämnda promenaden inträffade de smått historiska, ingen av ungarna gnällde på hela turen, de brukar alltid vara någon som ballar ut någon gång på våra rundor, men nej inte denna gången inte....Underbart.

Vade ljus ;)
Ja och så denna morgon fick jag det glädjande beskedet från huvudstaden att det kommit en ny liten gosse till vår värld, efter diverse arbete för mamman så kom han så slutligen ut. Allt verkar gått bra och lillen är frisk och kry.
Jag kan inget annat än att drömma mej tillbaka till när jag själv låg där med ett litet nyfött mys på magen, blandade känslor för mej men jag antar att det mina vänner känner just nu är enbart lycka och glädje, hum ja kanske lite smärta här och där med :)
Iallafall ett stort grattis till er mina vänner...

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar