söndag 19 februari 2012

Gå på lokal.....



Ja här var minsann jag igår, jag och min dejt började med att äta en romantisk trerätters middag och tittade på melodifestivalen.
Förrätt: Hummersoppa serverades med Skagenkanapé
Varmrätt: Oxfilé med primörer, rostad paprikasås och potatisgratäng
Dessert: Créme Brûéee med bärkompott

När vi satt och åt så slog det oss och frågan kom upp, varför äter vi så fruktansvärt fort? De var den ena biten efter den andra som skyfflades in i en raslig fart, varför inte njuta av varje tugga nu när man hade möjligheten.
Ja vi är väl förmodligen helt skadade av att äta i så högt tempo för att få i sej så mycket man kan när tillfälle ges.
Vi fick tänka på att äta sakta och njuta, hur sjukt är inte det då....

Gott var det men det var sista gången jag äter dom mängderna, som man säger, hungriga vargar jagar bäst, och jag var inte hungrig så jakten uteblev. Nej istället var jag helt färdig efter all mat så jag längtade nästan bara hem till borgen hem till myset och hem till soffan iklädd mina långkallingar med tillhörande tröja.

Saken gjordes ju inte bättre av att det var de värsta skit jag någonsin hört på melodifestivalen, det är den 52:andra upplagan och det är ju inte möjligt att det har kunnat vara sämre någon gång innan.
Jag undrar just om det är den lille bögen Christer Björkman som enfaldigt tar ut dessa bidrag, är så fallet ge han en spark i röven för jobbet det sköter han inte så värst bra....
Det är bögarnas fel ;)

Men vi bet ihop och försökte se det komiska i det hela och för att göra det lite trevligare tog jag en sväng till baren för att köpa en kopp kaffe till mej och en GT till min dejt, de känns verkligen märkligt att köpa kaffe på en nattklubb. Vuxenpoäng på det ;)
Framåt natten lämna vi nattklubben men innan vi beslutade oss för att köra hem så fönstershoppade vi lite och jag hittade en liten butik som jag måste återvända till inom de snaraste. De var en second hand butik av något slag och de som väckte mitt intresse det var ett gammaldags fickur. Jag hade ett sånt när jag var yngre men det försvann och efter det har jag aldrig blivit färdig att köpa ett nytt, men nu så nu ska de göras slag i saken tänkte jag.



Det var lugnt i borgen när jag kom hem, myset hade haft kul med mormor, de syntes för alla böcker och alla leksaker låg utspridda på golvet, men hon låg iallafall och sov så sött så sött helt utslagen.
När hon låg där och sov så sött så slog de mej att det är ju helst där jag vill vara, vara där mitt mys är.

Jag läste de smått osannolika om den där mannen som levt i sin bil i två månaders tid och enbart ätit snö, hur kan sånt hända undrar jag, han hade anhöriga men ingen har saknat honom och varför gick han inte bara från bilen och hämtade hjälp, det verkar ju väldigt märkligt hela historien, man flyttar väl inte bara in i bilen i en snöhög.
Kan de verkligen vara sant? Ja inte vet jag.

Nepp nu är de tandborstdags och dagsfångning på schemat.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar