tisdag 21 februari 2012

Stora damen :)



Prinsessan af Månsagården går numera i skor. Japp först gick hon runt inne med ett par söta sommarskor, jag valde dom med tanke på att dom skulle vara lätta och smidiga, hon var så mallig så.
När vi sen skulle ut på litet uppdrag så fick jag ta på ett par sockar och sen på med samma små skor, det gick jätte bra, hon var så stolt så stolt när hon tultade runt.
Ett litet problem bara, hon blev helt vansinnig när jag tog av dom på henne, herregud vilket liv det blev.
Det är humör i damen minsann och det måste väl nästan komma från pappans sida det ;)

Framåt marsch ;)

En av myset killkompisar fyllde två år igår och på den lokala radion så skulle han firas, önskelåten från hans mormor hade visst varit mors lilla olle, de var väl sött....Men P4 valde istället den irländska folkvisan Whiskey in the jar, hehe hur tänkte man där?

På tal om Whiskey så i går kväll när myset lagt sej så kände jag att det hade varit mysigt att sätta sej i soffan med en konjak eller Whiskey och lyssna på opera skit högt på stereon.
Att bara sitta ner i ett dunkelt rum och drömma sej bort med ljuv musik i öronen.

Men jag kom aldrig så långt för alla rum jag gick igenom så var det något som behövde göras, var jag på toa så nog tusan var det tvätt som skulle vikas, spegeln hade tandkrämsstänk som så lagom trevligt ut.
In i köket, diskmaskinen var rendiskad och klart för tömning, jag tittade på den ett par gånger och tänkte, ska jag eller ska jag inte. Jag ska för det är ingen annan som tänker göra det, så på de bara Vilhelmsson.
Vidare in i vardagsrummet, hade lilla orkanen Mollie gjort vad hon hade kunde för att vända upp och ner på allt lösöre i rummet, i farstun hängde kläder som antingen skulle i tvättkorgen eller hängas in i garderoben.
Hmm och sen har vi kontoret, detta rum som både jag och gud glömt eller iallafall försökt att glömma. Det är nämligen där som alla saker som tillhör min ex fru står.
Nu har jag kommit på en genial idé vad det gäller just dom sakerna, det har grott en idé ett litet tag och efter samtalet med min gode vän härom kvällen så kände jag att nu är det snart dags att styra upp ett och annat vad det gäller just det rummet, jag kommer att  återkomma i ämnet, förhoppningsvis inom en väldigt snar framtid....
Vidare i kontoret så finns det gott om böcker och även där hade lilla fröken Vilhelmsson lyckats vid något litet från mamman obevakat ögonblick hunnit dra ut allt i sin väg.

När jag tillslut landade i soffan så kunde jag inte låta bli att flina åt min sjuka tanke som for förbi i min skalle.
För det första så har jag aldrig gillat varken konjak eller Wihskey och för det andra så blev jag ju  helnykterist för ett antal år sen.
Så det enda som jag skulle kunna njuta av skulle väl vara soffan och operan då och de sågs som ganska oviktigt det med i sammanhanget.
Jag undrar just varför man i bland kan få såna tankar om att något skulle vara lugnt, skönt, gott och avslappnat, när man egentligen inte gillar det.
Ett leende på läpparna och ett skak på huvudet åt alltihopa blev det till slut av alla tankarna.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar