onsdag 15 februari 2012

Vagn, vagn och vagn...



Oh nej jag har aldrig gillat alla hjärtans dag och jag gör de fortfarande inte, ett påhitt för mera konsumtion och människor går i fällan varje år. Ja även jag har gjort en blunder då och då, men de var då det.
Så, nu har neggo varit framme igen.....

Nu släpper vi det och gläds över att dagen är över och att efter den något trista dag med förvisning kring borgen, så tog vi oss ut en välbehövlig tur till city.
Barnvagnskoll stod på schemat.
In till Kristianstad och testade olika märken, olika sorter. Det var trehjulingar, fyrhjulingar, luftdäck, massiva däck, det var olika färger, tusenlappar hit och tusenlappar dit. Pust. En uppsjö val att ta i biaktning.
Jag var helt slut när jag kom ut från affären och utan vagn med såklart.
Tankarna kring det här går nu som följer, det måste vara en vagn som är hållbar och klarar en och annan sväng på berget, samtidigt behöver den vara lätt och smidig då den kan tänkas hänga med på en och annan resa som vi ska göra framöver. Lätt att fälla ihop, fullt liggläge så myset kan ta sej en lur.

Ja och vilka föll nu intresset för, jo först började vi med lilla retrovagnen från brio, liten, lätt och inte så mycket lulllull, skulle passa min stil kanon, men det var inga luftdäck.
Vidare kikade jag in en emmaljunga som liknade brion, den var fyrhjulig men med något mer lullull, men dock inte kräkvarning även den utan luft i däcken.
Den sista som jag nu överlagt lite med mej själv att den nog skulle passa oss bäst, nja den är egentligen lite för hipp i mitt tycke, men jag måste se till fördelarna, de är en kärra som heter babytravel Amsterdam, det är trehjuling men med de fördelaktiga luftdäcken, jag tror att myset kommer att få en betydligt mer behaglig färd över stock och sten med just lite luft i hjulen.
Nackdelen är ju att den väger 3 kilo mer än dom andra, men samtidigt har jag ju kört en pansarvagn nu i ett år så jag tror att jag ska reda upp en lite pjäs på 13 kilo, jag har ju inte blivit klenare precis ;)

Ja jag kan ju ställa frågan om den finns någon som har någon erfarenhet av denna vagn, för och nackdelar, de kan ju vara att den är totalt livsvarlig att framföra och då vore de ju dumt att köpa den.

Kan detta vara mystes nästa RR?
Vi hann klart med en tur på berget också, en promenad som slutade i snöyra,  vi spanade in lite rådjur som skuttade fram, en liten mus fick sätta livet till när en av hundarna lyckades med att skrämma upp den ur en lövhög och en annan kamphund tog tillfället i akt att visa sitt grymma garnityr.
Så klart slog tanken ner på mej att om vi inte gått just där vid den tiden så hade musen aldrig blivit hundsnacks, tillfälligheterna är obehagliga ibland.



Jockarp.

7 kommentarer:

  1. Hej! Vi har den vagnen fast tvillingvagn. Jag tycker den är skitbra..tar sig fram överallt och tålig. Våran är ju såklart klumpig (det är ju svårt att komma ifrån med en jättevagn) men en enkelvagn kommer säkert att vara supersmidig!
    Jag rekomenderar den iaf:D

    SvaraRadera
  2. Anna Kihlström Fornell16 februari 2012 kl. 00:43

    Har du kollat in Kronans vagnar? Vi har den sulkyn och är jätte nöjda :)

    SvaraRadera
  3. Hej vi har haft typ 5 olika vagnar och det finns bara en som håller måttet och det är Urban jungle! Det är lufthjul bra sufflett går smidigt över sten i snö och i lutande backe! Superlätt att fälla ihop. Liggläge bara plus!

    SvaraRadera
  4. JAg har ingen erfarenhet av denna vagnen. Men jag kan varmt rekommendera Urban djungel. Jag älskar vår vagn.Den vägen 11 kg, den är lätt att fälla ihop,luftdäck, handtaget går att ställa in, trehjuling där framhjulet är låsbart och vi har testat vår över stock och sten. Har även haft den med oss uppe på utsiktsplatsen! =)Och sist men inte minst vi får in den på längden i vår bil. Kanske inte den billigaste vagnen på marknaden men det är väldans bra. =)

    SvaraRadera
  5. har haft Emmaljunga scooter till bägge mina barn. lättvikstchassi, bara däck och så skön att köra. Dessutom har den bra fack i suffletten som man kan lägga extrablöjor, plånbok nycklar mm i. Stor varukorg me och många fina färger att välja på om man vill det. =) Rekomenderas

    SvaraRadera
  6. En vagn som e super lätt o som blir smidig när man fäller ihop är Baby Jogger Barnvagn City Elite Single.

    SvaraRadera
  7. Mountain Buggy/Urban Jungle Swift...ooooh, en dröm på nio kilo. Passar lika bra i stan som i skogen. Kör mkt på Ryssberget med den, och då menar jag inte bara på stigar o vägar, jag kör vart fan jag vill. Har flugit med den ett flertal gånger, lätt att packa ihop och inte en massa "pill" som kan gå sönder på resan. Ungen sitter bra och ligger bra. Om jag kunde skulle jag gifta mig med min vagn. Är väl inte superbillig, men har högt andrahandsvärde.

    SvaraRadera