fredag 24 februari 2012

Vårdnadsbidrag forts....

Dockmys :)


Jag tycker att mångfald är bra, att mångfald berikar.
Men att det finns så många korkade människor gör mej lite bedrövad och skraj.
Efter inlägget igår fanns det folk som tyckte att man ska sätta ett = mellan vårdnadsbidraget och rikemansbidrag. Att vissa människor tycker precis som Sölvesborgskommuns kommunalråd Helene Björklund att dom som har råd att vara hemma och leva på endast bidraget måste ha det gott ställt. De tycker jag med, men det är inte det de handlar om.
Så klart dom som tycker så har inte begripit ett skvatt om det jag skrev i går, om min situation och det är den jag måste utgå ifrån i fråga, eller egentligen i alla frågor.

Det gick nog inte in i dessa människor huvuden att Sölvesborgskommun inte kan erbjuda mej den barnomsorgen som jag behöver till mitt barn, att det skulle bli för dyrt för kommunen att se till omvårdnaden för mitt barn för att jag ska kunna sköta mitt jobb. Att jag skulle behöva sätta henne i grannkommunensförskolor.
Vilket betyder att jag måste ordna barnomsorgen själv för min dotter om jag ska kunna börja jobba igen.
Såklart hade de känts betydligt bättre om man då kunnat betala en lite slant till dom personerna som kommer att ta hand om Mollie när jag jobbar och det kan man kanske tycka att kommunen kunde stå för, men tanke på att dom nu inte kan erbjuda mej de som alla andra i kommunen blir erbjudna - att ha sina barn på den Kommunala förskolan. Alltså inte som i mitt fall någon annans kommuns förskolor.

Jag vet inte riktigt hur man kan tycka att det skulle vara ett rikemansbidrag med tanke på att när man har sina barn på den kommunalaförskolan så enligt den informationen jag fått kosta 100000 kronor om året, det bidraget jag skulle få kommer max att ligga på 36000 enligt mina uträkningar kostar alltså gemene mans förskolor betydligt mer än vad min påstådda rikemansdotters plats kommer att kosta.
Men som vanligt väljer vissa att se det utifrån det socialistiska synvinklen.
Jag får de inte då ska ingen annan heller ha.

Så till er som tycker att jag tycker fel när jag tycker att ett bidrag på 3000 kronor inte är något rikemansbidrag utan i stället en slant som gör att man kan behålla någon form av stolthet och värdighet, att inte behöva krypa för nära och kära, att behöva stå med mössan i näven, att stå i en ständig beroende ställning till människor runt om kring som visar en välvilja att hjälpa mej i en situation som skulle legat på kommunens ansvar.
Jag skulle bara vilja att ni tänke ett par sekunder på hur ni skulle löst det hela om ni varit ensamstående vårdnadshavare (mot er vilja) och var tvungna att försörja er men ingen vill ta ansvar för den barnomsorgen som kommunen nu är skyldig enligt lag att lösa.
Fundera gärna på det och återkom och då gärna icke anonymt så man vet vem man pratar med.

Nu till årets grattis.
Det är bra att ha barnasinnet kvar må jag säga.


Grattis kungen, kung morfar.
De är ju fantastiskt och det bästa av allt är att den blev en liten tös, (töser är det bästa) grattis till det Vickan och Danny ;)
Och grattis svenska folket, nu är vadslagningarna i full gång, vad blir namnet på lilltjejen.
Minst fyra namn blir det tydligen, sanslöst.
Jag tror på Astrid, Lilian, Ingrid och Leonora ;)

Jag och min promenadvän diskuterade det här med den nya lilla sessan eller framför allt hennes farmor och farfar, hur funkar det tro.
Dom kan ju knappast bara i framtiden göra som vanliga mor eller farföräldrar, att bara hämta sitt barnbarn och gå ut på stans café för en fika, de lär väl vara säpovakter med hela tiden, de kan ju knappast bli avslappnat.
De är kanske inte så jobbigt för Carl Gustav och Silvia dom är ju vana, men tänk stackars Olle och Eva vilken märklig situation.

Min egna lilla sessa hade en kompis på besök och för första gången lekte dom faktiskt ihop, dom lekte tittut bakom kuddarna i soffan, skrattsalvorna var många och höga men som så ofta så tar de roliga slut så även denna glädje. Näsa mot panna slutade i tårar, myset fattade ingenting, varför lipen tog över på sin vän, hon hade ju så roligt.



Jag håller ju på med mitt lilla projekt skåptömning och vad det gäller sötsakerna så börjar dom tryta väldigt just nu, jag har tryckt i mej två blockchoklad av brist på annat, sådär gott men vad gör man?
Mmm jag har haft en burk jordnötssmör i skåpet, tanken var att det skulle bli en snickerskaka en dag, men igår rök delar av burken istället till en kladdkaka, jag var tvungen att testa, jag tog en sked, jerk inte min kopp av te inte, de var en märklig smak, likväl blandade jag glatt ner ett par skedar i min kladdis, in i ugnen, ut ur ugnen och ner i magen, ja den gjorde sej betydligt bättre i kakan än att äta den naturell.
Men jag tror att kladdkakor är bättre original, men provar man inte vet man ju inte.

Kan du vinka Mollie?

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Klockrent igen....
    Kommunen bord se till behovet och i ditt fall vara glada över att du kan ordna passning för Mollie själv.
    Att erhålla natt och helg personal kosta skjortan för kommunen så här är helt klart en vinst för kommunen att göra.

    En fråga. Har du kontaktat kommunen i ämnet? Det kan tänkas finnas en smidig lösning.
    Lycka till
    Kram Cissi.

    SvaraRadera