söndag 4 mars 2012

Brio....



Glidarna nummer ett och två gled runt hela förmiddagen, underbart väder för en tur på berget och vad passar väl bättre efter en promenad än kaffe och lite godsaker i söderläge då solen bara välde ut sina strålar på de små damerna i Jockarp. Lätt levt vill jag säga, endast lite vuxenkärlek som saknades.
Men de kommer väl....Mars är ju en månad som väcker lite lustkänslor i de fyrbenta djuren, så kanske även de börjar sprudla lite i de tvåbenta däggdjuret i palatset :)



Vi drog till Kicki Danielsson land, denna korvätande och vindrickande contrysångerska kommer från skåne och närmare bestämt från Osby, vi begav oss dit vid middagstid.
Anledningen till besöket hade inget med Kicki att göra utan anledningen var att det var lite öppethus med rabatterade priser på de flesta företag som ligger i den lilla hålan.
Ja jag hade aldrig varit inne i byn och jag trodde verkligen att det bara var en håla.
Jag hade fel.
Det var väl inte den största bebyggelse jag varit i men det var vackrare än vad jag föreställt mej, små söta gammaldags hus, det var hög mysfaktor på Osby minsann.
Vi besökte researrangörerna Swanson´s som är specialister på resor till Amerika, vilket kan passa oss ganska bra med tanke på insnöandet av New York med omnejd.
Det var fett med folk i den salooneliknande byggnaden.
Det lirades musik av Johnny Cash brossa Tommy Cash.
Nej jag skämtar inte, han hade kommit hela vägen från Nashville för att  underhålla i lilla Osby.
Vi var med i en frågesport men någon vidare eftertanke gavs det inte tid till, Myset Vilhelmsson ville varken det ena eller det andra så det blev ett kort besök.


Vidare tog vi en sväng inom Brios outlett, de tycket myset var betydligt mer intressant, hon dönade in som en virvelvind och provlekte med alla leksakerna som var i lekhörnan.
Snålmossan köpte ingenting, men de var kul att se alla fina retrobarnleksaker.
Vidare hade vi siktet inställt på briomuseet, men efter närmare överläggning så avpoliterades det besöket, resonemanget gick. För vild för liten, Mollie då alltså.
Vi tar det nästa gång i stället.

Färden norröver mot Jockarp var ingen munter tillställning precis, den totala urballninge stod på programmet. Mollie skrek och tuggade fradga.
Vad jag fann styrkan, de vet jag inte, men jag kände mej stark, jag kopplade helt enkelt bort hennes vredesutbrott och lät henne vråla på.

Hemma och lite friskluft gjorde henne på ett mycket behagligare humör, vi hade de sen hur mysigt som helst. först ute sen in i badkaret, middag och sen vidare massa mys i soffan.
Det är helt sinnessjukt att det kan vända så totalt. från monster till den ljuvligaste lilla ängel.
Hum jag älskar alla hennes sidor, vissa mer än andra dock ;)


Vad det gäller den andra chansen så är jag väl den första till att hålla med att alla förtjänar just en andra chans, men efter att hört alla låtarna i mellon kände jag nog mest nej fy bubblan, den bästa truddelutten var nog när Top cats presenterades till tonerna av Eddie medusas gamla slagdänga "mera brännvin" Ja och så gillade jag klart den vackra gravida kvinnan i röd klänning i kören på Andreas Johnsons låt också.
Sån är jag.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar