onsdag 28 mars 2012

Hääärregud säger jag bara...

Elefant trottoar ;)


Vad fan pysslar Sölvesborgs kommun med egentligen. Ja de var den stora frågan jag ställde mej efter att ha gästat staden efter ett litet uppehåll.
Jag begav mej härom dagen in till färgaffären för att göra av med lite överskott i kassan och få med mej lite nyttigheter hem i form av altanattiraljer.
När uppdraget var slutfört tog jag en sväng i vår kära stad, när man ser vissa saker som händer i stan så går hjärnan på högvarv för att försöka reda ut anledningen till att vissa saker sker.
Just nu i denna fråga resonerar jag som följer, antingen har dom som som håller i taktpinnen fått det totala hjärnsläppet eller så står Sölvesborgs kommun för en gigantisk stadskassa, nja det sistnämnda tvivlar jag förstås på, eller kan de vara så att den kassan uppdelad som följer, Sölvesborsförsamling 70% Mjällbyförsamling 30% och sist och minst Gammalstorpsförsamling 0% Jämt och bra...

JA så vad var det jag fick nys om då som gjorde mej spritt språngande galen.
Jo kära läsare, Sölvesborgs kommuns invånare måste se ut som elefanter eller vara dom fetaste, bredaste och vingligaste människor som finns i världen.
Jag har haft den fina möjligheten att resa världen över, jag har varit i storstäder som New York, Barcelona, London, Paris och på många många fler ställen där invånarantalet är en bra bit över miljonen, men aldrig har jag någonsin sett trottoarer som i Sölvesborgs innestad, där är dom lika stora som en europavägar, helt horribelt i mina ögon, vem behöver ha fem meter att gå på.
Med tanke på att det inte precis är överfullt av gång och cykeltrafikanter i vår stad så hade det räckt med en kostig ;)

Vidare har jag kört en sväng runt det nya området ljungaviken som kommer att befolkas av pensionärer som är nersketna med pengar, (dit där även jag tänker flytta på ålderns höst (ironi) )
Samma sak där, där har kommunen plöjt ner hiskliga mängder pengar på gång och cykelbana, gatlampor vad tionde meter, detta på ett ställe där det finns en befintlig väg som kommer att bli lågtrafikerad, så varför inte angränsa den vägen till cykel och gångbana?
Ja det är mycket jag inte kan finna någon som helst logik i som händer i min kära hembyggd. Finns det någon förklaring på detta tro, någon som vet?

Gung gung gunga, gunga med mej :)


Atanattiraljer skulle klart användas så det pysslade jag med igår när myset sov, jag hann nästan tvätta hela däcket som har en yta på 75 kvadratmeter, just då funderade jag på varför jag har storhetsvansinne ;)
När myset vaknade avstannade projektet Ja det gick helt enkelt inte att fortsätta med starka medel och med ett mys som är klåfingrigare än klåfingrigast så istället körde vi ner till dom blonda damerna i Hällevik.
Vi var på stranden och busade, grävde, gungade och gick på den nyutlagda brygga som var full av måsskit, varning för fågelinfluensa borde de stått på skylten istället för dykning förbjuden och varningar om att det var grunt.
På vägen hem gick vi inom byns affär och jag slopade mitt handlingsförbud och slog till med en glass till myset i den heta sommarvärmen, hon tänkte inte bjuda mamma inte. Hon är minsann bestämd unga fröken Vilhelmsson.
Hem till vännen och grillen tändes, myset och hennes killkompis studsade lite studsmatta och kastade sten och körde sportbil. En helt underbar eftermiddag helt enkelt.
Hem och nattning av ett helt utschasat mys och vidare angrep jag resten av altanen, slit och släp, men bra det blir det, det har lätt för att bli det när jag är i farten ;)

Nu drar vi ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar