tisdag 6 mars 2012

Kortleken....



Det här med musik och minnen till musik är inte det märkligt då?
Hur kan det vara så starkt förankrat i varandra?
Jag lyssnade på en låt som heter vår för hjärter dam, jag har inte hört den på länge men direkt väcktes minnen till liv.

Jag satt på ett tåg mellan London och Brighton de satt tre fagra kvinnor till vid bordet med fyra platser, den ena var kvinnan i mitt liv, just då.
Dom andra två var våra vänner från Lund.
Jag satt och lyssnade på min mp3 spelare jag vet inte varför men jag bara älskade raderna.

Hjärter Dam, bara lev och sjung.
Sjung en psalm för Hjärter Kung!
Här lever lyckan, lever livet...

Jag spelade låten om och om igen, jag tittade på min bästa vän i livet, tänkte att jag lever livet och jag var lycklig som få.
Jag kände mej som hjärter dam, jag ville leva jag ville sjunga, enda skillnaden var kanske att jag valde att sjunga för en dam och inte för en kung ;)
Hum tiderna förändras, för vissa mer än för andra.

Och
Lite




Något som intresserat mej mer och mer var det här som inträffade efter den där drömmen jag hade för ett tag sen, den där när min ex fru miste livet i en olyckshändelse.
Jag fick ju ett tarotkort med den hängde, vilket man nu fritt fick tolka och som jag tolkade gott.
Vidare hade jag och tant n en dejt och jag fick lära mej att man kan räkna ut sitt personliga kort i en tarotkortlek, de kortet följer sen med en hela livet.
Man kan klart tolka dom helt olika och det finns ju alltid en motsats eller ska jag säga en andra sida på (myntet) kortet :)

 Här är myset ;)

I leken finns det 77 kort plus narren, det är uppdelat i två delar, stora arkanan och lilla arkanan.
Den stora står för sakrala (heliga) och den lilla står för profana (världsliga.) Krasst kan man nog säga att den stora står för psyket och det omedvetna medans den lilla är verkligheten och det världsliga.
Mitt personliga kort i den där högen visade sej vara övesteprästinnan och Mollies var eremiten.
Detta är mycket spännande och intressant både att lyssna på och att läsa om och de ska helt klart fördjupas i saken när vi kommer hem från vår kommande resa.

Och här är jag :)
De händer mycket "hokus pokus" nu ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar