fredag 23 mars 2012

Planta....

Och vem behöver senilsnöre?



De här med glasögon är något som upptar mysets hjärna till hundra procent när hon får syn på ett par, varför det vet jag inte, men när hon ser någon med detta lilla hjälpmedel pekar hon och skratta, får hon sen tag på ett par ja då är lyckan total, hon kan hålla på med dom hur länge som helst, av och på, på och av.

På förmiddagen igår blev det sysslor i stallet, en av hästarna hade fått ont i hoven så de skulle undersökas, myset var klart med, men hon fick hållas på säkert avstånd från dom stora djuren.
Efter ingreppet blev det kaffe på altanen och ja det var hett som en sommardag, välkommen vår.....
Nattningen vid middagstid går alltid lätt, vi är uppe och busar fram till ögonen går i kors, vissa dagar somnar man till och med på sin post.


De hände så mycket roligt nu, myset hittar på massa hyss varje dag hon är verkligen en liten person med egna små egenheter, hon har sina egna idéer om hur saker ska vara och hon är inte alltid lättövertalad längre, man får bekänna färg och använda sin kvinnliga list allt oftare för att få henne dit man vill.


Jag kan bli så arg....

Sen blir jag snäll igen...


Däremot börjar hon komma in i blygis stadiet vad de gäller främmande människor, ganska skönt på ett sätt, att hon är lite lugnare, men samtidigt ska hon klänga sej fast på mej och söka skydd, det är för och nackdelar med allt.

Kör nu dåååå.


Igår var vi och köpte lite vårblommor, jag är sent ute i år att plantera men jag tror att jag ska hinna njuta ändå.
Vi planterade under först ganska kritiska förhållanden, myset var vansinnig för att hon inte fick trycka ner penseerna i vattenkannan, men efter ett tag fick jag henne på andra tankar så att det faktiskt blev lite mysigt att sitta med våra händer i fuktig jord.

Vad fint det blir :)


De köptes blommor till att ställa på gravarna och Mollie var med när dom sattes ut.
De känns oftast så allvarsamt när man går innanför grindarna på kyrkogården, men inte i går, det var så avslappnat och faktiskt riktigt njutfullt att gå om kring där bland gravstenarna, Mollie lättade upp stämningen med att lägga småsten i blomkrukorna, jag tror nog att mina förfäder uppskattade mysets lilla påhitt. De blir vi väl varse om inom en snar framtid annars :)

På kvällen blev det en sväng upp till mormor och morfar, lilla damen börjar nu bli lite tuffare så hon vågar hoppa upp på mina axlar utan att hisna.

Hoppla mamma ;)

Ännu en fin dag som mammaledig ;)

Jockarp.



 



2 kommentarer:

  1. Har du fortfarande vigselringen på dig?
    Ha en mysig vår mä myset!

    SvaraRadera
  2. Hej.

    Nej vigselringen tog jag av mej när jag var höggravid pga svullna fingrar, den ring som jag bär nu är det Mollies namn skrivet på, jag bär den på vänster ringfinger för den är närmast hjärtat vilket även myset är :)

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera