onsdag 21 mars 2012

You've Got Mail....

De finns hopp ;)



Minsann och dar nu har de snabba politikerna vi har i Sverige fått tummarna ur ändan och behagat försöka sej på att ge mej ett svar på mina frågor som sändes upp till rosenbad vid juletid, snacka om fördröjning.

Svaret ja....
Jag vet inte vad jag ska säga om det, det var nog fler frågor än svar som följde med vändande post, så ja det lutar väl åt att än en gång skriva några rader och adressera mot huvudstaden, man blir ju less.

Brevet var skrivet av en vid namn Jenny Wulker Roos som tydligen är välutbildad, dom får minsann lägga ner lite jobb på mej och mina upplysningar om hur fel det är på lagarna.
De som kanske retar mej mest i ärendet är att dom har full koll på att det är ett problem och att barn hamnar i kläm. men dom vet inte vad dom ska göra åt det, men det måste ju finnas en lösningen.
Det är min övertygelse i allafall.

Brevet som kom följer här.....


Hej Leonora,

Tack för dina mejl till olika ministrar med synpunkter på lagstiftningen om föräldraskap. Jag, som arbetar på enheten för familjerätt och allmän förmögenhetsrätt på Justitiedepartementet, har fått i uppdrag att besvara mejlet.


Dina synpunkter är värdefulla för arbetet på Regeringskansliet och det är också frågor som är aktuella i den politiska debatten. Den 15 april 2011 besvarade Beatrice Ask en interpellation (ip 2010/11:314) i ämnet. Du kan läsa protokollet (prot. 2010/11:89) från debatten på riksdagens hemsida. Det har också helt nyligen ställts en ny interpellation, ip 2011/12:270, som du också kan hitta på regeringens hemsida. Den ska, som planeringen ser ut just nu, besvaras den 27 mars.

När det gäller de svenska bestämmelserna så är det så att sedan den 1 juli 2005 får assisterad befruktning med donerade spermier utföras i svensk sjukvård beträffande en kvinna som är registrerad partner eller sambo med en annan kvinna. Numera gäller detta även om kvinnorna är gifta. Makan, partnern eller sambon anses som förälder till det barn som föds, förutsatt att hon har samtyckt till behandlingen och att det är sannolikt att barnet har avlats genom den. Föräldraskapet fastställs genom bekräftelse eller dom.

De nu gällande bestämmelserna är således relativt nya. De innebar ett viktigt steg framåt när det gäller föräldraskap vid assisterad befruktning.

Du har nämnt betänkandet Föräldraskap vid assisterad befruktning (SOU 2007:3). Det är riktigt att det innehåller förslag till ytterligare utveckling av lagstiftningen. Det föreslås att bestämmelserna om föräldraskap för en kvinna i ett samkönat par ska utvidgas till att gälla även vid assisterad befruktning utanför svensk sjukvård så att något faderskap inte heller i dessa fall ska fastställas. Om modern är gift eller partner med en kvinna föreslås också att den kvinnan automatiskt ska anses vara barnets förälder, på samma sätt som en man presumeras vara barnets far när modern är gift med en man. Betänkandet, som bereds på Justitiedepartementet, innehåller en rad svåra frågor som kräver noggranna överväganden. Jag kan inte i nuläget säga om och i så fall när ytterligare lagstiftning på området kan komma.

Vänliga hälsningar

Jenny Wulker Roos



Inte mycket matnyttigt för mej där inte, det skojiga i detta är att hon hänvisar till interpellationen från April 2011 just den som handlar om mitt fall, snacka om att vara påläst, not.
Och nej jag är inte alls nöjd med detta.

Anfall är bästa försvar ;)



Nu till lite roligare saker. Igår fick jag två olika mail av tjejer, den ena berättade att hon var ny läsare på bloggen och att hon tyckte att det var en hjärtskärande historia med alla olika turer fram och tillbaka.
Hon skrev även uppmuntrande rader om att hon tyckte jag var stark och att hon tänkte fortsätta följa våra framtida äventyr.
Den andra tjejen skrev ungefär samma sak men att hon läst bloggen ett tag och att hon var rädd för att hon skullat kunnat hamnat i samma sits som jag, men ödet ville annat med henne.
Ja när jag läset de så ser jag att de finns behov och att det bara blir större och större av att en lagändringen måste ske.

Iallafall blir jag klart väldigt, väldigt glad över denna respons jag får, vilket jag även svarade de bägge damerna.
Så Tack.


Vad är min ledarhund?




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Slutsats (Emma)21 mars 2012 kl. 12:06

    Tack själv för att du är så öppen i din blogg, intressant läsning, och mycket fina bilder.

    SvaraRadera