måndag 9 april 2012

Ett skratt förlänger livet...


De sägs ju att ett skratt förlänger livet och efter ett mail med ett foto som jag fick härom dagen så skrattade jag hejdlöst, ja det är hemskt egentligen, men jag kan inte ens låta bli att flina nu, bara av att tänka på de,hihi.
På bilden var det tant brun, tant grön, tant gredelin och sen en liten gosse som såg ut som ett bowlingklot i ansiktet, först trodde jag att fotot var redigerat, men de insåg jag snabbt att det inte var. Nej detta var ett foto från bowlingklotets dop där tre systrar stolt visade upp släktens senaste lilla klenod.
Jag väljer att inte lägga upp bilden för det kan anses som stötande, och det vill vi ju inte.

Och det är väl klart att man ser olika på olika saker, dom lyckliga på bilden såg så nöjda ut och själv känner jag att jag är betydligt nöjdare.
Likadant är det med reklam, man tolkar saker olika och ibland undrar jag hur de är tänkt att man ska uppfatta det hela.
Reklam är ju ibland väldigt roligt tycker jag, ibland är den så dum så man kan inte låta bli att flina när man ser eller hör den, det är säkert det som är tanken kan jag tro.
Den kan ju även vara så väldigt slående, mitt i prick liksom...Sen finns det ju dom som man inte begriper sej på överhuvudtaget, men det är väl någon mening med de med. Det ska tolkas fritt så måste det ju vara.
Men hur ska man tolka detta?



Ibland kan reklamen vara stötande, jag undrar vem det kan vara som sitter med makten att avgöra vad som får komma ut till allmän beskådning och vilket som de skrattas åt på kontoret men sen läggs i en hög, för att den är just för stötande?
Här är ju några exempel, hur tänkte tillexempet de gula M:et när ett par light överviktiga barn sätts samman med deras produkt?


Likadant med vov, hehe, det är ju bland de värsta man kan tänkas äta men det är ju en schysst kombination om man nu har både hund och barn, men nej jag ställer mej skeptisk.

För Sverige i tiden, nej det ändras av hemvärnet till för Sverige i kriget, upps var det så man tänkte i hemvärnetsreklam, att fånga upp de små barnen innan dom kommit på fredligare tankar.



Julskinkan ja, när man som ensamstående kommer in i affären kring juletid för att köpa skinka så möts man av skylten Singelskinka.
Jag har lätt för att se det humoristiska i det men samtidigt är jul ändå en högtid som handlar om familjen, att människor samlas och äter en måltid ihop.
Ja vad tänker man då om man är ensammast i världen och kommer in i affären och ser singelskinka med jätte bokstäver, det talar bara om för dej att du är helt ensam över julen så du får köpa en liten singelskinka.
Förmodligen skiter man i skinkan det året.
De hade nog jag gjort i allafall. Kyckling hade de fått bli i stället ;)



Hum tjusig i håret...
Hela kostcirklen?



Den sista reklampelaren kanske jag ska tillägna min ex fru, det kan väl knappast passa någon bättre än henne?


Ja nog förlängs livet av ett skratt alltid, här började det med bowlingbaby och avslutades med otrohet.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar