söndag 29 april 2012

Gå på planka...



Gräsmattan är nu klippt för första gången denna säsongen, jag behöver väl knappast förklara hur ljuvligt gott de luktar, för det vet väl alla.
Det är iallafall något speciellt med de där, vad vet jag inte, kanske är det känslan av att sommaren är på ingång, kanske är det känslan av frihet, att inte sitta inlåst med endast asfalt som utsikt, utan faktiskt sätta ner foten utanför dörren på en ljuvlig mossig och gräsbeklädd yta. De kan var så.

Vi har roat oss med fler utomhusaktiviteter, vi var på besök hos uppfödaren till våra små kamphundar, en tur ner till siesjö och ut på den nybyggda spången blev det. Vi såg en hel del fåglar, vilket nu är meningen med detta bygge som länstyrelsen nu låtit upprätta.
Blåsippor brottades med vitsippor och tussilago de stod blommor i varje litet hörn.
Enligt vår promenadvän är detta en av Sveriges artrikaste platser. Och ja det stämmer kanske, roligt var det iallafall att se alla vackra blommor och alla olika sjöfåglar, grodyngel, förlista ekor och mängder av vass.



Röjningsarbete med stall och hästhagar har fortsatt, myset och jag hoppade på fyrhjulingen och började riva staket, de går ganska bra att ha henne med på diverse projekt, de enda man får vara införstådd med är att allt tar längre tid, för plötsligt hittas det en liten sten kanske en kastanj eller bara ett litet grässtrå som man måste pilla lite på innan man kan fortsätta vidare framåt.

Kalas ja, kusinen har fyllt år så vi prickade in korvgrillningen på barnkalaset ja även ett och annat litet popcorn slank ner i mysets mage, vidare var det tänkt att de skulle stunda vuxenkalas men det satte kräksjukan stopp för.


Så klart har vi varit uppe på berget, vi har ätit boklöv, smaken av dom första är lika underbara som doften av de nyklippta gräset.
När vi gick där med grusade vägar under fötterna så hörde en vän av sej, en förfrågan om en cykeltur ställdes, cykelturs utmaning antogs på stående fot.
På med hjälmen på myset och upp för backarna bar det, syresättningen var krävande hög så lungorna fick jobba på i ett rasligt tempo. På vägen hem var det betydligt behagligare, då var det lätt att vara kaxig ;)
Lördagskvällen avslutades i soffhörnet med datorn och brevskrivning till våra kommunpolitiker, ja det är snart dags för att ställa ännu några frågor och kanske kan man lyckas få ett svar. Ska låta de gro nån dag först innan jag trycker på skicka knappen.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar