onsdag 9 maj 2012

Fylking och jag. ÄNTLIGEN....

Vi har ett jobb att utföra :)


Det goda samtalet, ja tillslut kom det.
Jag var skeptisk när jag stövlade in i kommunhuset igår och det hade jag all rätt till att vara. Kvarnarna har ju malt väldigt långsamt.
Efter första mailet jag skrev tolkade jag svaret som att.
- Vi hör vad du säger och vår ambition är att lösa det.

Inget svar på tre månader, napalmen skickades då upp i baken på kommunen och tillläggas kan väl göras att jag hade inte dragit mej för fem öre att dra in media i ämnet om svar uteblivit även denna gång.
Som sagt det är inte mycket jag räds just nu.

Samtalet då, jo det var två mot en, men att slå i underläge ser jag som en utmaning.
Chefen för barn och utbildning Lars Ericsson plus samordnaren för förskolorna Ann raae-persson och så fröken Vilhelmsson satte sej ner i ett rum.
Ericsson bad mej berätta om min situation och mina behov, utifrån det luftade han lite ideér han hade. Det var allt från nattis i grannkommunerna Bromölla och Karlshamn, möjligheter och omöjligheter.
Vi pratade om dagmamma, på natten och helger, vi pratade heltid, 75% och vi pratade om behovet om jag  skulle jobba halvtid. Vi pratade om lösningar inom familjen.
Ja jag måste säga att vi hade det mesta uppe och att det var en väldigt sympatisk och trevlig herre som fick mej att känna att detta ville och skulle kommunen lösa.

Han kom men en klockren lösning i mitt fall, jag köpte det rakt av, en lösning som skulle resultera i att Mollie skulle få det bästa av två världar och en trygghet som sällan skådats.
Detta är en unik lösning och än är den inte klubbad, men skulle den klubbas så ska jag sätta in dagens ros till kommunen och även ge dom god reklam vart jag än vänder mej i världen.
Det kommer inte att resulteras i ett nattis eller helgis, men det är en superlösning i mitt fall.
Ja detta samtalet har jag väntat på ett bra tag att ha med kommunen och det var helt klart värt att vänta på.

Vidare fick jag ett mail ifrågan igen igår kväll, vilket jag även det såg som positivt.
Med detta vill jag bara visa på att det går att påverka.
Så en uppmaning till alla er som gör som jag gjorde innan, knöt näven i fickan och gick hemma och morrade åt orättvisorna.
Skriv ett brev och stå upp för vad ni tycker är orätt.

Mailet då...Jo det kommer här.

Hej igen och ursäkta att svaret dröjt.

Tack för att du uppmärksammar mig på det som inte fungerat.
Jag vidarebefordrade dina mail till berörda anställda och har fått information om att ni ska träffas.

När det gäller barnfria dagar, semesterperioder, anställdas bemötande mm så är det bättre att de som är ansvariga och nära verksamheterna svarar dig.
En öppen dialog är naturligtvis en förutsättning.

Apropå vårdnadsbidraget igen, så är det svårt att föra politiska diskussioner via mail. Men kom gärna förbi och ta en fika så kan vi prata om barnomsorgen och andra viktiga saker, jag lyssnar gärna på dina idéer och synpunkter.

Hör av dig igen så bestämmer vi en tid!

Vänliga hälsningar
Heléne Björklund

Så klart svarar jag omgående på detta mail.

Hej.

Det är svåra och obekväma frågor det här, det handlar om barn och det handlar om pengar så att svaret dröjt har jag överseende med, du är ursäktad :)

Ja jag har varit på ett möte idag, ett mycket bra sådant ihop med Ann och Lars .
Jag berättade om min situation och vår lilla familjs behov.
Vi kom fram till en mycket bra lösning, den är unik i Sölvesborg och så klart kommer det att kosta en slant. Men som vi såg på det var det den bästa och billigaste lösningen för tillfället då inget annat erbjuds.

Idag när jag lämnade kommunhuset var jag återigen stolt över att bo i denna kommunen, vi hade som sagt en mycket bra och öppen dialog och vi satte min dotter Mollies välbefinnande främst, mina behov att ha omsorg till henne, dag/kväll/natt, jul som midsommar tillgodosågs.

Nu är det ju bara en idé än så länge, men detta visade iallafall på att kommunen är villiga att diskutera dessa jobbiga frågor och komma till en lösning.

Så här får väl jag tacka för att mailen tillslut kom till en handlingarnas man :)

Vad det gäller övriga idéer och funderingar jag har så tar jag gärna det över en fika nån dag, men just nu har fokus legat på att få er att lyssna på mina kommande problem med omsorg för min dotter.

Trevlig kväll
Vänligen Leonora

Ja så var gårdagen för mej, men jag hann även med en fika hos lilla grannen och barnen fick busa av sej lite.
En bra dag :)

Fröknarna Vilhelmsson....

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Ja lite nyfiken blir man allt på över vilken lösning ni har kommit på :-)

    SvaraRadera
  2. Hej.

    Ja jag förstår det, men jag vill inte berätta än, vill inte ge kommunen för mycket kredd förren vi slagit klubban i bordet och alla papper är i sin ordning :)
    Men så klart återkommer jag och jag hoppas klart på ett lyckat beslut.

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera