måndag 28 maj 2012

Mossans dag ;)



Mygg, knott, flugor och annat små kryp hängde med oss på morgonpromenaden, lagom kul, men det är väl den tiden nu, bara att bita ihop.
Vi såg ett rådjur med ett par små kid, dom var säkert inte mer än nån vecka gamla de såg väldigt vingligt ut. Olagliga som vi är så var hundarna lösa men denna gången kände eller så dom inte rådjuret, en fredlig promenad blev det.

Vi var i stan och handlade och visst är det väl märkligt ibland.
Jag träffade en kvinna på en fest för några veckor sen och efter de har vi stött ihop på alla möjliga tillställningar och sammanhang.
Henne mötte jag nu i dörrhålet till affären, man kan ju tro att de är ödet som hela tiden ser till att vi är på samma ställen vid samma tidpunkt, vi växlade några ord och sa på återseende ;) De ska bli mycket spännande att se när nästa möte blir.

Vi tog oss in till centrum och köpte glass på ett café, det var väldigt lugnt trots att det var mors dag, jag observerade att det var ganska  många som valde att köpa tårta istället för att baka själv, men fikagästerna var få. Skönt.

Lite pyssel hemma och sen var det dags att åka ut på listerlandet för att inta morsdags middagen på Hörvik.
Jag träffade på fröken blondin som jag hängde med lite i höstas, artighetsfraser utväxlades och jag kunde bara konstatera att fröken såg fortfarande väldigt smakfull ut ;)

Mollie höll på att röja med ett stort ankare som låg på land och hon skulle prompt vara på det, Gaaa undanmanövrar är inte alltid så lätt, speciellt inte när det är vatten överallt, men som väl var kom kusinerna och styrde upp det hela lite.
Middagen då, jodå, den var smaskigt värre. kött från oxen på 300 gram slank ner mellan kindbenen på mej i full fart,  Mollie åt potatismos och brände sej i munnen på den samma, hon överlevde, men man vet ju själv hur vansinnigt varmt det kan vara.
Jag var på värsta skojhumör vilket servitrisen fick erfara, hihi antingen tyckte hon att jag var en drygjävel eller tyckte hon att jag var störtskön, jag hade iallafall kul och kunden har ju alltid rätt eller hur är det nu det är med det?
Eftersom det var en sen sittning så hoppade vi över efterätten denna gången. De fick bli en kopp kaffe när vi kom hem istället.

Lite häng i soffan och lilla fröken tittade på barbapapa medans den stora faktiskt öppnade en ny bok.
Min plan var att jag inte skulle läsa något förren min egen bok var färdig, men jag hade blivit tipsade och även fått låna denna fantastisk bok av en vän. Titel är YCDBRALAI : you can´t do business running around like an idiot den är skriven av Klas Halberg. En sjukt bra och lättläst bok, den handlar inte enbart om business utan minst lika mycket om livet, sunt förnuft. (Skulle nästan kunnat skrivit den själv) Sjukt att denna man tjänar fett med stålar på att föreläsa om saker man redan vet. Snacka om affärsidé.
Jag blev iallafall sjukt taggad och faktiskt lite frustrerad över att jag inte hade något litet projekt jag kunde testa mina kunskaper som jag redan visst om men som legat lite glömda där bak i skallen, jag hoppas jag snubblar över något i veckan som kräver min kreativitet och rättframhet.



Idag står packning och möte på schemat. Hej och hå vad dagarna går.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar