torsdag 24 maj 2012

Skönlitteratur?

Lite smörj ;)


Mina tankar, funderingar, känslor, det är det som denna bloggen handlat om.
Från att bli lämnade nygift höggravid, till förlossning, vidare att bli mamma, polisförhör, rättegång, filminspelning, bokskrivning. namngivning, ettårskalas, resor och allt annat som hänt på detta 1 1/2 år.
Det har varit mina upp och ner gångar, min längtan efter min stora kärlek, mina frågor, det har varit hatkänslor och hårda ord om det hon gjort mot oss.
Men det är trots allt så jag har levt, så jag har mått, det är inget förskönat eller påklistrat, detta har varit mitt liv de sista året.
I många fall har jag skrivit vad andra tänker, vad jag tänker. Rätt eller fel?
Helt rätt för mej så klart för varför skulle jag annars skriva? Jag behövde detta?
Blogg, bok, vilket som, så är det ingen skönlitteratur jag skriver, det är min biografi.
Alla böcker alla bloggar är inte dans på rosor, kärlek, rosa moln, och den totala lyckan, nej ibland är det hemskt, elakt, vidrigt, ibland handlar böcker och bloggar om döden.
i mitt fall kan jag inte skriva om något annat än mitt liv i ett liv som pågår, jag fattar liksom inte poängen att jag ska skriva om något annat eller något som inte är sant, detta är sant, detta är min sanning.

Jag ställde mej faktiskt frågan igår om jag skulle stänga ner den och skriva som jag gjorde i början, bara för min egen skull, en datadagbok helt enkelt.
Möjligt att jag tolkade en viss fröken Kristin fel, men denna diagnos om att jag inte skulle vara en bra människa. Den var inte kul, det är inte kul att människor följer min öppenhjärtliga berg och dalbana. När jag blottat min strupe och visat min svaghet och när jag då de senaste månaderna börjar må bättre och att min ex fru tar mindre och mindre plats.
Då sätts en kniv i ryggen på mej om att jag har psykopatiska tendenser.
Inte okej.

Provocerar jag så fruktansvärt mycket för att jag mår bättre, att jag börja få ordning på mitt liv.
Är det mej missunt på något sätt?
Återigen kom jag fram till att detta är mitt liv, min blogg, den ska inte stängas nånstans.
Skit i och läs om psykopaten Vilhelmssons framfart i livet om det inte passar.

Och vill jag ha råd i någon fråga så brukar jag fråga om det.
Typ som vad det gäller att torka disk, varmt eller kallt vatten?
Eller tandläkarbesök för myset, eller vilken barnvagn som är bäst, eller barnvänlig bil, ja jag frågar helt enkelt:)

Nyfikenhet det gillar jag, men i vissa fall kan jag känna att de kanske går till överdrift, kvinnan vid namn Kristin verkar vara helt inne i mitt liv och kommer ihåg varje mening jag skrivit i min blogg.
Jag läser även meningar om en stor nyfikenhet om de jag skrivit som jag valt att inte berätta, något som hände väldigt tidigt i min och min ex frus förhållande.
Jag har inte undanhållit de, jag har bara valt att inte berättat det här i detta forumet, många människor vet dock vad det handlar om och det ska även du nyfikna Kristin få reda på.
Mitt nummer är 0708601197 ring så ska jag berätta så att din  nyfikenhet stillas.
Jag vet nämligen vilket helvete det kan vara att leva med en massa frågor där svaren uteblir.

Nog plats för Kristin i min blogg. (För tillfället iallafall)

Bollen är rund.


Psykopaten, *host* jag skojar bara. Jag och Mollie drog till stan för att hämta ut vinsten från vårsalongerna, vidare blev det besök hos tandis, det visade sej att vi inte hade behövt att åka in utan de hade räckt med att ringa och berätta vad som hänt, detta eftersom det inte var så längesen vi var på besök där och att försäkringsbolaget är underrättat i ärendet.
Men vi fick åter träffa denna underbara kvinna som är Mollie tandläkare, en supermysig dam som verkligen har ett behagligt sätt, mjuk och mysig.
Med detta i tankarna så gick vi glatt ut i sommarvärmen efter att vi fått ännu en tandborste.
Jag funderade över det här med tandläkarskräck, det måste vara helt omöjligt att kunna få det om man går till denna kvinnan.
Tänk vad lite som behövs, mina vita fina jämna tänder visades upp i ett leende under resten av dagen.
Jag hade ännu en fin dag. (Vågar man skriva det? ;) )

Promenader på berget givetvis vad vore en dag utan det? Lite gunglekar hos min bror hann vi med och sen hade vi besök här i palatset. Jag skulle åter visa upp min vackra omgivning.
Och ja, jag är mallig när jag går här hemma och tittar ut över ägorna.

Häng i soffhörnet med bokläsning, lilla fröken ville läsa i sin första bok, de var ju roligt fram till man kom till sidan om hennes släktträd, hum behöver jag säga att det ekade väldigt tomt på ena sidan. Sorgligt.
Jag fick henne att välja en ny bok, valet föll på Familjeboken, en väldigt fin bok som är politisktkorrekt, gulligt värre.

En brottningsmatch med blöjpaketen följde innan vi tog en bok om den lilla röda traktorn med oss in i sovrummet.
De är verkligen höjdpunkter på dagen när vi ligger tätt intill och bläddrar i böckerna, nu har vi rutiner även på morgonen att vi ligger kvar och drar oss i sängen med någon trevlig bok. Lättläst, ja och lättlevt.

Upp å gå ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar