fredag 18 maj 2012

Smurfarna och Katarina den store..



Ja nu är jag i tycka tagen igen och så klart är jag förbannad ;)
Vad är det som händer och vad är det positiva med att låta de kvinnliga könet gå in gratis på en fotbollsmatch, ja det positiva är klart att det just är gratis, men så klart bli jag beretad på det.
Ska det vara nån sorts kvotering även på vad för fritidsintressen som nu ska intressera olika kön. Att fler kvinnor ska tycka att det är roligt att gå på en fotbollsmatch. Vad är det som händer egentligen och vem F-n kommer på alla dessa idéer som jag personligen känner en känsla av nedvärdering av de kvinnliga könet. (Och nej jag är inte feminist)
Ungefär som att dom tror att bara för att det är gratis så skulle alla kommunens kvinnor gå man ur huse för att gå på fotboll, gratis är gott men det måste väl finnas gränser.
Ja ibland är jag kanske lättretad, men i min värld så är man antingen intresserad eller inte och då spelar det mindre roll om det kostar något eller ej.

Efter ett samtal om kärlek med en vän en mycket god sådan så var jag tvungen att läsa lite om Katarina den store.
Hon var tydligen en slipad dam den där Katarina och en jävel på karlar ;)
Hon ska ha myntat uttrycket.
Lycka och olycka finns i hjärtat och sinnet hos var och en: om du känner olycka, sätt dig då över den och handla så att din lycka inte blir beroende av någonting.
Snacka om att man får tänka en och annan gång för att förstå innebörden av det, vid detta uttalande kan hon helt enkelt inte varit i sin livs form. Eller var hon det? Hmm



Tvära kasst, än en gång konstaterade jag att om jag någongång blir politiker så har jag vissa saker som ska ombesörjas omgående, en liten pluttsak som faktiskt kan göra en stor skillnad det är Sölvesborgsmusikkårs uniform, den är inte okej. inte alls faktiskt, inte någonstans med andra ord, ja ni fattar nog.
När det går ett helt led men grymt duktiga och engagerade musikanter som då är klädda i en smurfdräkt med tillhörande gällivarehäng och opassliga kavajer ja då  känns de lite lagom seriöst.
Att sen dessa duktiga musikanter gör allt för att glädja människor och göra reklam för sin hem kommun Sölvesborg, ja det är ju toppen bra, men varför visa upp dessa människor i dessa bottennapp till kostymer?

Myset Vilhelmsson då, jo ordförrådet byggs på dag efter dag. Det är Nej till det mesta och så klart när jag frågar henne om hon bara kan säga nej så blir det givna svaret nej ;)
Hon har nu lagt till även pappa på sen repertoar, konstigt kanske ni tycker och det hade minsann jag med tyckt om jag inte hade vetat anledningen. Men det är så här att hennes nya favorit är barbapapa, vi läser om den lilla formändrandefamiljen och vi ser på datorn, så det är inte jätte konstigt att hon säger just pappa.



Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Haha :) Var har du hittat den bilden? :) Du har så rätt med matchen :)

    SvaraRadera
  2. Men Leonora! Pust och stånk, HUR kan du inte vara feminist?

    SvaraRadera