torsdag 26 juli 2012

Trappträning och Badbruden..

Mitt mys är socker sött....


"Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcksfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla"

Ja de första steget i vår storsatsning att springa i mål med armarna uppsträckta mot himlen och ett leende på läpparna i Battery Park längst ut på Manahattans södra del i staden New york, ja det steget de har ju redan tagits.
Det steget var viktigt och det steget satt i huvudet inte i benen.

Samma sak var det under vår nya träningsform som testades under gårdagen. Huvudet sprang medans benen hade de något med kämpigt när operation trappträning inleddes.
Vi började med en lugn sväng på slingan som mäter 1,5 km. vidare upp mot idrottsanläggningen svartaled. Den "nya"läktaren fick några upprepningar av pigga ben. Solen stekte så svetten väntade inte på sej.
Vi bytte läktare och tog den gamla som var gjord av sten, trots att den var i skuggan åkte tröjorna av på grund av värmen, sen fortsatte övningarna min kompanjon satt ihop till oss.
Hopp på två ben, hopp på varje steg, hopp på ett ben. hopp på vartannat steg, utfall i trappa och så vidare, så höll vi på med lite vila emellan gångerna.
Ja jag var sliten och trött efter dessa övningar, men oj så gott det var när svetten sprutade av oss.
Vi sträckte lite på musklerna och avslutade med ännu ett lugnt varv på slingan.
En tuff men härlig och rolig träning.

Gårdagens utsikt....

Mollie sov som en stock när jag kom hem, när hon vaknade höll vi oss i skuggan nån timme. Vi kollade på tröskan som börjat skörda årets grödor, jag älskar denna tiden, det är nått visst med trösketider, det är liksom betalningsdags för bonden efter årets slit.
Samtidigt känns det lite ledsamt, hösten är nära och vintern likaså, mörkret och kylan närmar sej, trots att det i går var 25 grader varmt.
Vi drog ner till stranden för mera badövningar. Mysigt som tusan.
Spontaninbjudan till middag mottogs glatt och svaret blev självklart ja.
Vi träffade på en massa trevliga människor när vi var på stranden, både äldre och yngre människor, även människor som var unga men som pysslade med saker som i mångas ögon skulle ses som något gammeldags :) Stickning typ.

Kolla-

Jag kan-

Plaska :)


Lite mys på land...


Middagen som följde blev en trevlig och lärorik sittnig, vi pratade om försvarsmakten, judo, telegrafi, ipad, gymnastik, äggakakor, huspriser, förhållanden, resor och mycket mycket mer.
Maten och sällskapet var gott och även efterrätten slank lätt ner.


Mera sport, mera sport...


Asken med braiga dagar fylls på i en rasande fart just nu. livet är lättlevt.

Jockarp.

5 kommentarer:

  1. Du är rolig du :)) Kristin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi Jag försöker Kristin ;)
      Roligt att se dej härom dagen.
      Ha de fint på semestern nu och sticka lungt ;)

      Vänligen Leonora

      Radera
  2. Tjo blev inte på berget vi träffades utan på torget , tänkte presenterat mig som tösen men fick inte tillfälle :) ha en fortsatt trevlig kväll! // tösen i kjol med träningsvärk haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.

      Jaså de var du, de kunde du väl sagt, jag tänkte sagt att du var tjusig i kjolen, men fick inte "tillfälle" 1-1 i kassa tillfällen ;)

      Hopppas värken släpper.

      Vänligen Leonora

      Radera
  3. Haha ja det kan man väl säga , Och tack så mycket :) Jag tänkte att det är alltid trevligare att ha ett ansikte på personer som skriver.. Beträffande värken så kan jag knappt gå idag haha men man måste ju röra på sig finns inga alternativ :) ha en härlig dag i solen ! //tösen

    SvaraRadera