onsdag 18 juli 2012

Vilodag, jo tjena...



Soffhäng, nja det är inte riktigt min kopp av te det. Nej en sväng på mitt älskade berg blev det på morgonen, blött i gräset och det droppade från träden, men doften av vildkaprifol gjorde det hela ändå helt underbart. Den doften ska jag försöka frambringa till vintern när jag känner mej lite låg.
Mollie hängde och halvsov på ryggen hon tyckte nog att detta var jättetrist, men frisk luft är bra, det har jag hört :)

Bara för att jag har vilodag betyder ju inte det att Mollie har det, nej de ska aktiveras. Så vi tog upp lite bröd från frysen och sen begav vi oss in till stan och ner vid slottet, kommunens ankor skulle få lite godsaker.
Anka sa myset och skrattade, vi matade dom och myset tog sin vana troget några smakprov på brödet.
Vi gick en sväng på slottsområdet, vi kikade ut på gång och cykelbron som håller på att ta form över viken, vilket kommer att med sina 756 meter bli bland Europas längsta gång och cykelbroar.



När vi gick tillbaka började jag läsa på en informationsskylt om den gamla ruinen, jag tittade upp på den rödfärgade ruinen, tittade på trappan ett kort ögonblick och sen med myset på axlarna började jag att gå.
Väl uppe slogs jag av att jag faktiskt under mitt 35 åriga liv aldrig varit däruppe, helt sjukt när jag började fundera på det.
Varför används de inte i utbildningssyfte i skolan, det finns ju en historia från Dansktiden att lära sej och ta del av.
Är det som vanligt, att man blir hemmablind?


Det blev lite småbestyr hemma som togs tag i under eftermiddagen, detta nyckfulla vädret gör mej lite besvärad, planering uteblir liksom. Har man bestämt att man ska åka någonstans och sen vädret ballar ut som det nu gjort på sistone, ja då är det inte kul, det går ju ann för min skull, men jag har ju även ett mys att ta hänsyn till. Ja det är kinkigt just nu.



Vi tog en sväng på motorcykeln iallafall det var kul att sprätta lite, det tyckte bägge fröknarna att det var.
En liten tur i badkaret, sen var det dags för lite middag och till bords hade vi även morfar denna afton.
Mollie har snöat in på potatis så det är numera hennes enda intag på middagarna, ja hon får väl äta vad hon vill bara hon blir mätt.

Ja och sen ska vi ju utvecklas lite i vår träning så nu har vi planerat in ett pass nästa onsdag som ska innehålla trappintervallsträning, (kul ord) Vi ska köra tillsammans och planen var att vi skulle använda läktaren på svarta led, men efter lite efterforskningar så har jag fått reda på att de är ganska brant men inte så många trappsteg. Vidare funderades det på vattentornet om trappstegen finns kvar på den kullen, nån som vet?
Eller finns det någon annan som vet några schyssta trappor som dessa tokiga småbarnsmammor kan lida lite pin i. Silosarna i hamnen kanske, eller kanske inte, det är väl risk för att man blir snurrig i huvudet och trillar ner.
Tips mottages gärna.



Jockarp.

6 kommentarer:

  1. Hihi ta en semestertripp till Kumla. Här har vi en trappa upp på kvarntorpshögen. 427 steg :) dom ska ha en tävling där. 10 gånger upp och ner för trappen under 5 timmar :))

    SvaraRadera
  2. Hej Carro.

    Tack för tipset, kanske jag stannar till där när jag ska norr över nu näst :) Annars är det tyvärr lite för långt, men tävlingen låter onekligen passande och rolig. Ska du vara med?

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera
  3. I skogen bakom Hjortakroksskolan fanns tidigare en trappa vid Kanehall. Vet inte om den är springbar... :) Men annars finns ju två läktare på Svarta Led, är det ingen av dem som funkar? Lycka till med träningen!

    SvaraRadera
  4. Strandvallen i Mjällby har rätt så många trappor på den nya läktaren. Fråga där.
    MVH
    En gammal vän från dit gamla bruk

    SvaraRadera
  5. just nu sviker minnet men jag gick i en trappa för inte så länge sen och tänkte här ska vi köra trappträning, men nu har jag glömt var det va :)) ! åldern ??
    hör av mig när det klarnar :)
    Kram Ziss

    SvaraRadera
  6. Tack alla för tipsen, de lutar nog åt läktaren i svartaled, vi börjar där iallafall sen får vi se om vi kan utvecklas och hitta nya goa trappor.
    Ziss klarna det så låt mej vet, den behöver vara i närområdet ;)

    Tack igen.
    Vänligen Leonora

    SvaraRadera