torsdag 16 augusti 2012

Stadspromenad...



Vilken dag det blev igår, ibland undrar jag varför jag tänker så fel och att jag gör saker så svårt och omständigt.
Visst vissa saker måste gå några varv och i bland till olika personer för att det ska mogna och rätt beslut fattas.

Jag tog mitt lilla mys med mej in till stan, vi hängde i järnvägsparkens lekplats, gungorna fick jobba på stenhårt, för myset älskar att gunga.
En halvtimma la vi där sen började vi traska mot vårt egentliga mål, till fyraårstidernaspark och möte med barn och utbildningsnämndens ordförande.
Vi tog en promenad i slottsmiljö, bland ankor och boule spelande pensionärer.
Det visade sej att herr ordförande var en mycket sympatisk herre, iallafall visade han det utåt och mot mej, tack för det.
Han var uppdaterad på min situation men jag gav ändå en liten sammanfattande bakgrundsberättelse om varför jag, han och kommunen nu kommit i den situationen som vi gjort.



Glädjande berättade han att jag skulle få den omsorg som jag behövde till mitt barn, det var inget snack om något annat.
Han hade en väldigt sund inställning till det hela, att samhället förändras hela tiden, att alla jobbar inte sju till fyra och därför måste även resten följa med i den utvecklingen och en del är klart barnomsorgen. Bra där.
Vi hade ett mycket gott samtal där jag gav cred för just kommunens (numera) visade välvilja att samtala med invånarna i dom frågor som kommer upp.
Och det var där någonstans jag kände, varför i helvete hörde jag inte av mej till denna man innan.
Jag hade sluppit så mycket tråkigheter och ovissheten som jag levt med nu en ganska lång tid.
Det fanns förstås inga svar i detta innan jag slog på stora trumman, dummare är jag inte än att jag begriper att mitt och kanske andras högljuda skrik äntligen givit resultat, att vi har skrivit brev i ämnet och visat att vi med lite särskilda behov finns även i vår lilla kommun.

Jag tackade för det goda samtalet och vi sa på återseende, vilket nu verka bli redan idag. Han okejade min fråga om han kunde ställa upp i en scen med mej i dokumentärfilmen, vilken vi idag ska fortsätta med att spela in :)

Mot stranden...


Men gårdagen innehöll mer glädje, vi var nerbjudna till Åhus till Lundafruarnas sommarställe. Detta ställe som jag hade möjligheten att få besöka första gången i fjol.
Ett ställe som fick mej då och även nu att känna att de är så lite man egentligen behöver för att må bra.
Att andas frisk luft, att höra vågorna som rulla in, en ljuvlig solnedgång med god mat och underbart sällskap, en blick ut över vattnet, där himmel möter hav, doft av grill, saltvatten och ett nyvaket mys. Ja vad mer kan man möjligen behöva?
Jag mådde helt enkelt väldigt, väldigt bra.


Mys på myshumör :)
Ja den 15:e augusti åker oavkortat ner i lilla asken med braiga dagar.


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag har läst din blogg tidigare, och gör nu come-back som läsare :-)
    Jag är precis som du upprörd över den diskriminerande lagstiftning som gör det möjligt för din exfru att inte ta ansvar. Den lagstiftning som även innebär att en gravid kvinna kan dra, och frånta den andra mammans rätt till sitt barn. Så vad ska vi göra? Jag säger vi, för det är orimligt att du gör det själv och jag vet att du har många på din sida. Både folk du känner och total främlingar som jag själv :-) Jag föreslår en facebookgrupp och/eller en namnlista. Politikerna behöver se att det här inte handlar om en mamma i Sölvesborg (eller var du nu bor :-) ) utan att detta är viktigt för många människor. Säg gärna vad du tycker om mitt förslag. Kram på dig och din dotter! /Ingrid

    SvaraRadera
  2. Hej Ingrid.

    Vad glad jag blir över dina rader.
    Glad över att se att det finns fler som engagerar sej i dessa frågor.
    Tycker att det är bra ideér :)
    Själv har jag lite på gång i höst vad det gäller detta och ser klart gärna att vi blir fler som kan visa oss och kanske kunna påverka dessa något sega politiker vi har att göra med.

    Skicka mej gärna ett mail så jag har din adress, så kan jag återkomma efter min semester som jag nu ska åka på.
    Så kan vi klura på något tillsammans kanske :)

    Leonoravilhelmsson@hotmail.com

    Återigen Tack
    Vänligen Leonora

    SvaraRadera