tisdag 9 oktober 2012

Sorgligt.....




Stadsbornas tid är nu, ja älgjakten är inte vad den var förr.
Nej då var det bönderna själva som var ute och gav skogenskonung en match, nu är det istället människor från stan som betalar fett med pengar för att tillfredsställa sina skjutkåta fingrar under några dagar på hösten.
Dessa människor som vistas i skogen endast under jakt och gärna då med ett fickplunta med något starkt i.
Okej jag vet att det finns seriösa människor i detta, men ändå står det varje år i tidningen just vid denna tid att någon blivit skjuten av sin kompis och inte sällan har det varit alkohol inblandat i det hela.
Sorgligt.

För att minimera riskerna för att myset och jag skulle stöta på någon av dessa icke seriösa människor så höll vi oss från skogen i går.
I stället tog vi en påse bröd med oss in till slottet i stan och matade ankorna. De verkade som om det inte är så många brödmatande invånare vid denna tiden, för ankorna var minst sagt påflugna ;) dom tog brödet ur mysets små händer.
När påsen tömts tog vi en sväng till lekplatsen vid järnägsstationen.
Gungan fick sej en omgång, likaså rutschkanan, hej vad det gick.




Vi passade på att kolla in den nya fina skateparken som sparbanken sponsrat, den var fin. Men man kan inte bli annat än helt j-vla förbannad när man ser att någon omogen lite snorvalp redan varit framme och sprayat med färg på anläggning.
Vad är problemet kan man ju inte låta bli att undra.
Jag väljer att använda ordet sorgligt även här.


Galopp ;)


Hem och lunch för mysets del och sen sömn på altanen, själv städade jag hela borgen, gosse vad grant det blev.
Sängkläder byttes, de som jag avskyr mest är sänklädsbyte och tvätt. Jag bet i hop och utförde båda dessa sysslor utan gnäll, (Vem lyssnar liksom) så kvällen blev super nice, när vi kröp ner i en nybäddad säng i lakan som doftade liljekonvalj.

Gräset klipptes, de verkar vara den sista gången för i år som den trevligheten utförs. Jag älska doften av nyklippt gräs, så det är lite ledsamt minsann.
De var utomhus aktiviteter hela eftermiddagen, vädret var njutfullt, om man räknade bort den hårda vinden så var det en perfekt höstdag.
Väl inne blev det återigen ett bad för myset och i all plask och lek bet jag då ihop och vek tvätt. (Klök)
Helstekt kyckling som är en av mina specialliter lagades. Mollie åt tre tallrika, ett gott betyg alltså :)

Hjälpredan ;)


Det var kommunfullmäktige sammanträde i Sölvesborg vilket jag nyfiket lyssnade på på radion.
De pratades om en central för räddningstjänsten som skulle ligga i Pukavik, ett samarbetet mellan tre kommuner, Olofström, Karlshamn och då även Sölvesborg. Jag tyckte att detta var en mycket god idé, faktiskt bland det bästa jag hört på länge.
Alla tyckte inte likadant och av förståliga skäl så tyckte sossarna att det inte var en bra idé, som vanligt när det inte är dom som kommit med den.
Pajkastningen var åter i gång och nog flinade jag när jag satt här hemma i borgen och lyssnade på när den ena efter den andra pajen flög förbi, hihi.
Ja herregud, nytänk är inte Sölvesborgs kommuns varumärke i allafall, det är ett som är säkert. Men man får kanske slänga in ett tack för en roande afton.


Rädd om öronen ;)


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Så här på rak arm låter de som en bra ide. Hur lät argumentet emot??
    // Helena thagesson

    SvaraRadera
  2. Hej Helena.

    De ligger nog ute på kommunenshemsida, så man kan lyssna i efterhand.
    Det var många pajer som for förbi.
    Vilket jag tycker är synd på en idè som faktiskt låter bra.
    Kansek är det ogenomförbart pga kostnaderna men att titta på det vore rättvist.
    Bekymmer för listerborna och dom i stan, om brandkåren skulle flyttas, för lång utryckningstid, mm. JA det var mkt som kom upp.

    Det pratades även om en gemensam idrottsarena, en bässe som då skulle användas av de tre kommunerna, bra även där, men det är ju inte Hällevik ;)
    Lyssna gärna och tyck.
    Hoppas allt är fint med er.
    Kram Leonora

    SvaraRadera