måndag 19 november 2012

Bögar och förkylning.

Ok, vi är inte alltid pigga ;)


Efter en orolig natt så ringde klockan 04,40.
Uppstigning för mej och avlösning i Mollie passet, mormor kom och kröp ner hos lilla fröken som äntligen sov lugnt.
Hon var lite rosslig, jag vet inte vad det är, det kan vara en förkylning på gång kanske.

Tandborste min fick sej en omgång och jag såg på mej själv i spegel. Jag trodde inte mina ögon, jag var rysligt snygg för denna tidiga timme, helt sjukt faktiskt.
Jag såg så pigg och fräsch ut så jag funderade om jag verkligen hade sett rätt på klockan och att jag endast sovit 3-4 timmar.
Hm Nej det verkade stämma, klockan var kvart i fem en söndagsmorgon. Jag gav spegeln ett brett colgate leende innan jag släckte lampan och begav mej mot hallen och vidare ut till bilen.

Tolv härliga timmar skulle klaras av med fyra grabbar som var och en är speciella på sitt sätt, det är vi alla och det är det som just nu gör det så vansinningt kul att jobba.
Ämne för dagen blev bögar.
Tänk vad kul att jag jobbar med män som har bögfobi men att jag är flata är helt okej, detta snackade vi om ett bra tag om varför skillnaden faktiskt är så stor, att toleransen för flator är så hög men för bögar så låg.
Som vanligt i dessa samtal så kläcktes meningar som
- Nä men två tjejer är ju helt okej, det är ju snyggt, mysigt  och sexigt, medans då de stackars bögarna har det tuffare, det är enbart äckligt.
En kollega som förut jobbat inom flygvapnet berättade att de minsann fick gå kurser i ämnet- hbt och att det las ner åtskilliga timmar i just det ämnet.
Vi kom in på bildning och att man faktiskt fick urusel information och lärdom i detta ämne i skolan.
Vi läste om olika religioner, olika kulturer olika länder men vi lärde oss inget om de olika läggningarna som faktiskt finns.
Jag undrar just ja om lärarna inte mörkade detta på grund av att det kändes känsligt och lite jobbigt att diskutera detta med finniga tonåringar som säkert bara skulle småflina och bli högröda i ansiktena av pinsamheterna som skulle uppstå.
Och tänk om någon faktiskt sagt att dom var gay, herregud hur skulle läraren då reda ut det hela, nä det var nog säkrast att inte säga något.
Jag fick även outa lite om min "komma ut" process, att jag var så gammal som jag var när jag kom på det, att det var min första stora kärlek. Och om att jag strulat med killar, hihi ja vi hade en trevlig stund kring kaffebordet.
Nyfikna homofober är roliga att prata med.

Ständigt detta politiska snack kom klart upp.
SD igen, blev ni förvånade?
Det vi kom fram till igår var att dom hade gjort klokast att faktiskt gå på Åkessons linje att förnya och släta över de ny nazistiska beteendet som det visas prov på ideligen.
Att förändra partiets filosofi något och kanske bredda sin repertoar något.
Idén som kläcktes var att dom skulle använda sej av öppet homosexuella i sitt parti, även att använda människor med någon form av invandra bakrund på några av stolarna skulle förmodligen ändra och lugna ner detta massmediala hettsandet och med de även då den dåliga publicitet dom fått på senare tid(av förståliga skäl givetvis)
Ja detta har jag varit och berört innan och det handlar om trovärdigheten så det tänker jag inte orda om igen. Men det är just trovärdigheten som kan bli stötestenen i detta läget.
Vilket fall som så är det mycket intressant att diskutera dessa frågor om än bara i fikarummet.
Och här är det tro det eller ej, vuxna samtal, alla har rätt att säga vad dom vill och tycka vad dom vill utan att någon blir rabiat och utan att betendet likna en påtänd pundare som bara springer runt och skriker röv på stan. Nej vi beteer oss faktiskt diplomatiskt och moget :)

Mysets dag verkar varit bra den med, hon hängde på skalbaggen mellan 9-16 det hade gjorts urtjusigt halsband till mormor.
Hon och fröken hade varit på lekplatsen enligt Mollie hade dom gungat och dom hade dansat till Crazy frog, jag litar väl inte riktigt på henne att allt stämmer, men det var supermysigt att ligga i sängen och småprata om hennes dag.
Jag började förbereda henne på att hon ska till frissan idag med att prata om saxen som man använder när man klipper i håret.
hux flux sa hon, inte klippa rumpan, inte klippa magen, bara klippa håret, ja inte vet jag var hon får allt i från, men leendet kom.
Leendet höll i sej och värmen spred sej i hela min kropp när hon plötsligt säger
-Mamma nora.
Hon växer allt för fort dessa helgdagar när vi är från varandra i tretton timmar.



Hon somnade sen nära mej, men sov oroligt, förkylningen från morgonen eskalerade och sitter nu på stämbanden, lilla fröken kraxar nu mest och är inte i sin bästa toppform precis.
Jag hoppas att de släpper illa kvickt för vi har ett aktivt liv som ska levas

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar