onsdag 28 november 2012

Gnällspik...


 

Majsan ;)

Effektiv är ett lamt ord när man tänker på vad virvelvinden Vilhelmsson åstadkom under utantiden från Mollie i går.
Jag lappade hej vilt, överallt där jag kom till och där det var möjligt.
Jag spred lapparna om den kommande glädjen och julfirandet som ska ske på ett lite mer gammaldags sätt än de vi kanske är vana vid.
Jag lappade på träd, på staket, på lyckstolpar jag var inne på mackar, café, affärer, bibliotek på dagis och andra kommunala inrättningar.
Överallt sa människor glatt.
-Så klart vi sätter upp den. Man blir glad av glädje, så det gick väldigt lätt och glatt till.
Ni som är nyfikna kan kika in här http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#!/events/114099115420056/ eller här. http://www.levandelandsbygd.se/
Och givetvis är alla välkomna till vår underbara del av jorden :)

Jag handlade mat jag tittade på när julgranen på torget restes. Det var en fin gran, jag undrar just vad den kommer ifrån i år.
Jag for hem och sanerad i borgen, dammsugning och golvtorkning, tvätten viktes i högar och rendisken åkte upp i skåpen i en hastighet likt ljusets.
Julstämning, jo, jo. Julstjärnorna åkte upp och här är det väl allt märkligt.
När jag hängde upp dom på vinden efter förra årets säsong så fungerade alla sju när dom bars ner och hängdes upp funkade bara fyra. Hur är det möjligt liksom?
Likadant var det med stakarna, alla fungerade sist, dom åkte försiktigt ner i lådan men trots det så var tre av sex kaputt. Lite småtrött blir man allt.

Mysets status är mestadels sol, lite små stackmoln men inget regn eller åska så långt ögat når, hon verkar må bra min tös.
De blev lite förändringar i skalbagge schemat denna veckan, men jag tror inte att det gör henne så mycket, det är mest jag som inte får tid utan henne när jag är ledig, ungefär så som de ska vara alltså :)
Jag jobbar alltså på och myset busar med sina kompisar. Vi mår nog bra av den fördelningen känns de som.

En tanke om just det här med arbetet kom och besökte mej, inte sällan när man arbetat ett längre tag på samma ställe så börjar man att gnälla, gnälla på än de ena och än de andra, helt meningslösa grejer faktiskt.
Man har efter en tid på samma firma svårt att se alla fina saker som man har.
Som på min arbetsplats tillexempel, vi har gratis arbetskläder, till och med snygga ;) vi får betalt när vi äter och har fikapaus, vi får duscha på arbetstid, vi har oftast lätt att kunna ta ledigt om behovet finns, bra kompisar som ställer upp och byter med en. Vi brukar få god mat på julen och midsommar, vi hittar på utvecklande aktiviteter, vi åker på studiebesök och vi sliter inte ut oss (inte ofta iallafall)Och för detta får vi väldigt bra betalt för.

Jag har själv kommit på mej att ibland vara gnällig, ja kanske inte nu sen jag kom tillbaka efter mammaledigheten, men innan dess.
I dagsläger ser jag de som väldigt svårt att gnälla på mitt jobba.
Jag tycket det är dökul att vara där några timmar i veckan, jag tycker det är dökul att snicksnacka med alla människor, till och med dom som gnäller är roliga att prata med.
Allt är faktsikt ganska kul just nu.
Lika bra att njuta, för rätt som det är kanske man kommer tillbaka till rutan där det står gnällspik.
Hur som helst, jag ska dit en vända idag och jag ska bara njuta :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar