lördag 15 december 2012

Glöggfest...



Hon är tillbaka i gammal god form nu mitt lilla mys.
Brekas in på dagis hopp i famnen på fröknarna, vidare kastade hon sej i legolådan så bitarna flög huller om buller.
Jag är nog den lyckligaste av människor när detta inträffar. Att man kan bli så glad över att se sin dotter så glad och livfull. Märkligt och mäktigt.

Efter skalbaggen drog jag vidare till gummiverkstan, på tiden kan tyckas att den ansvarsfulla mamman la på vinterdäcken.
Jag är faktiskt inte så oansvarig som många kan tycka, jag har nämligen lånat Mollies mormors lastbil nu när det varit vinterväglag. Duktig flicka ;)
Men nu kör jag lagligt och förhoppningsvis tryggt även när det är blankis på våra vägar.

Mollie har kommit över en bild på mej när jag gick i väntans tider, då när jag var så otroligt  vacker med mina gravida mage och samtidigt så grymt sårad.
Hon tittade och pekade på magen, jag försökte förklara så gott jag kunde att det var hon som låg där inne i mammas mage.
Lilla fröken är skärpt, hon hoppade upp i famnen på mej och pekade på magen och sa, in i mammas mage.
Ja jag försökte förklara vidare men kände där någonstans att jag fick ge upp.
Frågorna börja komma, än tror jag att det dröjer ett tag till innan frågan om pappa kommer, jag hoppas det iallafall.
Jag är inte redo än. Planen är inte klar på hur jag ska förklara detta.



Jag hann prata några ord med min bästis i norr. Lite butter och full av längtan blev jag när hon berättade att dom hade ordnat barnvakt och skulle handla julklappa, bara mammorna skulle ge sej ut.... Buu jag vill med handla julklappar med någon kärleksfull människa...eller ja, julklapparna kan jag kanske skippa, men att gå på stan med någon man gillar är ju väldigt trevligt.

Fredagsmyset skedde sen på bruket och nog var det mys alltid, vi hade glöggfest, förra gången vi drack glögg, blev jag lite på kanelen, trots att de bara innehöll 2,2% tyckte jag mej känna mej lurig, jo tjena de kan väl inte vara möjligt, eller?
Gårdagen var inget undantag, vi festade loss på den alkoholfria glöggen men betedde oss som de vore renat i flaskan, skämten var låga och skratten låg nära till hands.
Jag får nog snart byta jobb tror jag, vi har allt för roligt.

Vad det gäller borttagandet av den mörka dockan i Kalle anka på julafton och vad det gäller dödssjutningarna på skolan i Connecticut så tänker jag inte orda om det och skapa någon debatt, i frågan jag säger bara.
-Det är vansinnigt var och ett på varsitt sitt håll.

Hem till mitt mys som välkomnade mej med stora famnen, hopp i säng och sagostunden klarades av i en hast, hon slocknade och jag låg och lyssnade på hennes djupa andetag och vinden som ven utanför borgens väggar.
Jag somande nöjd och glad.
Fredagen den 14 December åker ner i asken med braiga dagar.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar