måndag 21 januari 2013

Jag ger mej icke....



Joggingrundan slutade på 1,5 mil starten gick uppför mördabacken min vana trogen ;) De låter kanske kaxigt men det gick superenkelt upp, visst att stegen var små och korta men dom var ändå längre än de förgående gångerna. Stegen var längre och de gick snabbare.
Jag har svårt att tro att min kondition och styrka har förändrats så drastiskt på de få gångerna jag sprungit upp där så att det skulle hänga på det. Nepp här är jag helt övertygad om att det är huvudet det hänger på.
Med tanke på den lätta motlutslöpningen fortsatte jag kaxigt min väg. Jag sneglade mot varje liten uppförsbacke istället för att springa ner mot byn vände jag upp och sprang mot grundsjön.

Den lilla sjön låg där så vacker helt isbelagd och ett orört vitt täcke med snö ovanpå. De gnistrade så vacker mot den skarpa vintersolen.
Gud ska veta att det var vackert, så otroligt vackert.
Tänk att jag i det ögonblicket när jag tittade på de vackra tänkte tankar om grådassig snöslask i en storstad där avgaserna färgar det mesta grått, jag frynte på näsan och kände mej mer än lyckligt lottad.

Hemkommen till borgen och av med alla kläderna förundrades jag över att jag hade värmeblåsor på min kropp när temperaturen visade på -7 jag konstaterade att detta måste bero på att jag har vissa problem med att svettas på vissa delar av kroppen. Dessa blåsor uppkommer alltid efter långpass. Kan jag inte svettas eller vad är problemet? skumt är det iallafall.


Datorns värld.
Som jag älskar den snabba vägen genom datornsvärld.
Jag skickade ett mail i lördags till Jonas Gunnarsson, samma man som för två år sen hade en interpellation uppe i regeringen angående de som hände mej. Jag visade min missnödsamhet och frustration tydligt och jag var nyfiken på om något hänt och hur det ser ut.
Om det går att påverka de tillsynes icke påverkningsbarar politikerna.
Jag skickade iväg en lite påminnelse om mail till honom på twitter och i går kom svar.
Jag gillar den sista raden bäst, den behövs ibland så man samlar ny kraft och nytt mod.
Hemskt att säga, men kriget mot jätten Sverige fortsätter till en förändring sker. För tillsynes skyller fortfarande alla på varandra i frågan.



Hej Leonora!

Jag förstår att det är frustrerande. Som jag bedömer läget har vi inte kommit särskilt mycket längre än när du och jag hade kontakt första gången. Den S, V, och MP är alla tre tydliga med att de vill ha tillstånd en förändring snarast.. Jag upplever också att det finns ett utbrett stöd för förändringar bland borgerliga kollegor och partier. Men även jag måste säga att det är så som du beskriver att flera har svarat. Regeringen är inte enig i frågan och det verkar som att det är viktigare med arbetsro än att reta upp KD och köra igenom en förändring. För att regeringen ska kunna lägga fram ett förslag måste de fyra regeringspartierna vara eniga, annars blir det inget förslag. Det är väldigt sällan riksdagen lyckas köra över regeringen, särskilt i sådan här frågor där SD inte har samma inställning som de andra oppositionspartierna. Vi kommer fortsätta driva frågan, och precis som du säger har jag och Ulrika haft lite kontakt med varandra och funderat på ett tvärpolitiskt seminarium i riksdagen. Jag hoppas verkligen att det snart går att ta steg framåt.


Ge inte upp!

/Jonas

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar