måndag 4 februari 2013

Aktiv ungdom....

Man hinner dansa.


Att kliva upp i en helt okristlig tid håller i sej. De får väl vara så vare sej jag gillar det eller ej. Mollie mår bra av det och hon är oftast på ett ljuvligt morronhumör, det har hon helt klart fått från mej. Jag är solstrålen själv när jag kliver upp ur sängen, varför skulle jag inte vara det liksom?
Man hinner med sjukt mycket på de första timmarna på dagen. Igår hann vi måla en lång stund, vi läste massa böcker och vi tog ett förmiddagsbad innehållande hårtvättning.
Jag hade tänk att vi skulle ta en morgonpromenad med hundarna men jag tyckte att det var för kallt att kasta upp myset på ryggen, så det fick bli fram på eftermiddagen i stället.

Och städa...
 
Efter att morgonen har en tendens att bli väldig lång just nu så tänkte jag att en liten middagslur borde vara välkomnande för lilla fröken. Ne, ne,ne, ne. För det var intresset noll. Middagsluren uteblev alltså. Vi var bjudna på kalas så in i bilen och iväg. Två minuter senare satt myset och sov i bilen, färden tar max tio minuter så jag räknade med att det skulle bli ett ilskt litet mys som slog upp ögonen. Jag ska helt enkelt sluta räkna, för det blir fel. När hon väl lokaliserat sej om att vi var hos tant N så var hon som solstrålen själv. Skönt när man har fel. Smörgåstårta och kladdkaka bjöds det upp till, smarrigt värre. Myset sysselsatte sej med diverse leksaker och med de unga grabbarna, själv skrattade jag hysteriskt efter lite olika märkliga samtal, allt från skitbilar, lapplisorsnas arbetsförhållande, till Tv-licenser och medium. Väldigt intressanta och spännande samtal alltså.

Oj, och baka hinner man :)

Jag är nu inne på min femte dag utan ett enda löpsteg, jag känner av en kraft i lårmusklerna som gärna vill sättas fria och få pressas ut. Jag saknar springandet och hoppas att jag ska kunna peta in ett par småpass den kommande veckan. De är inte lätt jämt att få till karriären, livet som ensam mamma och fritidsysslorna. Vissa saker får ibland strykas på foten, that's life.

Från kalasandet bar det i allfall upp till kusinerna för lite bus, vi något större Vilhelmssonare vi tog en välbehövlig promenad på berget, både folk och fä kräver sitt, varje dag.
Myset hade hunnit måla lite, spela spel och dansat. Aktiv som tusan. Med allt detta på en och samma dag och väldigt sparsamt med sömn så blev Prinsessan af Månsagården av förståliga skäl väldigt trött väldigt tidigt, jag lyckades få i henne en liten bit schnitzel och lite potatis men sen knockades hon stenhårt. Halv sju sov hon som en stock.
Full fart ner i bra dag asken med den dagen alltså, så mycket skratt och tid med människor som jag älskar.
Lättlevt.

Och hitta på rackartyg ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar