måndag 11 februari 2013

Ändringen....

Överallt hela tiden. Opålitlig....


Söndagspromenad utan myset på berget. Älgspår, hundspår och blodspår. En ekorre hoppade glatt fram i snön och retade upp alla våra hundar som hade ett väldigt bry med att försöka ta sej efter upp i trädet.
Lite kaffe efter promenaden och sen en väldigt tidig middagslur för myset, tröttheten slog till och nockade henne på ett par röda.

Jag tog tag i hushållssysslorna, i bland går det lätt och ibland mindre lätt. Gårdagen började mindre lätt men blev lättare allt eftersom.
Detta plockande håller på att ta knäcken på mej ibland, hela tiden dag ut och dag in, så ska det plockas i ordning efter timmarna av lek, bus och själva livet.
Varför minns jag inte att någon någongång plockat upp efter mej, kommer Mollie att tänka på det den dagen hon går och plockar upp efter sina små troll, att hennes egen mamma gick där som den ständiga städpersonalen. Jag undrar det ja.

När hon vaknade, blev det ett bad och sen angrep vi tillsammans de fruktade sängklädsbytet. Jag tycker det är bland det västa som finns vad det gäller hemmets alla sysslor. Mollie höll mej sällskap med att sitta och läsa lite böcker, det gick ganska bra och jag vet ju hur grymt skönt det är att krypa ner till kvällen.

Här ska vattnas ;)


Blommorna skulle vattnas och det fick jag hjälp med,problemet kan väl bli att dom stackars växterna blev övervattnade, lilla fröken ser det som väldigt roligt att hälla med vattenkannan. klunk, klunk, klunk. Mer då jo jag angrep toaletterna, ändringen lyftes bort och det fina var att det bara är små proppar som är själva fästet, jag drog rakt upp sen var den borta. Likadant på nästa stol och vidare kom jag till den tredje, av vana, lite små förvirrad, lite trött och i andra tankar gjorde jag likadant på den tredje toalett.
De gick sådär, en helt annan konstruktion resulterade att denna starke Adolf drog av hela sitsen, hmm, varför gör man olika konstruktioner på samma sak. Är det bara för att det ska gå åt pipsvängen?
Nån som kunde tänkas ha en toalettring hemma var klart svägerska, jag ringde upp henne och ställde den lite märkliga frågan.
- Har du en ändring hemma?
Jodå det hade hon, en timme senare var dasset åter brukbart. Ibland har man mer än tur.


Lite spel och lite bus är ett måste :)


Efter allt detta rengörande tyckte vi att vi behövde socialisera oss lite, in i bilen och till grannbyn och till min löparkompis place. Vi tog en promenad, de blev en kort sväng då det blev gnälligt på barnfronten. Uppmjuknandet var totalt då glass och kladdkaka ställdes fram.
Barnen lekte och Mollie hade superkul med sin väns leksaker.
Vi lämnade sen barnen till sambon som var av de manliga könet vilken Mollie varit väldigt rädd för innan. Vi drog till stan för att köpa lite mat. När vi kom tillbaka öppnades dörren lite försiktigt och vi lyssnade om det hördes några otrevliga ljud. Helt tyst.
Vi ropade att maten var kommen och ner kommer Mollie på sambons arm som om det vore den självklaraste saken i världen. Ibland förstår jag ingenting.
Vi lirade bingolotto och barnen lekte med barbiedockor.
De var en mysigt afton.


Dockdags :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar